Hirdetés
Hirdetés

Példamutatás és alázat

Példamutatás és alázat Kovászna megye

Nem olyan régi, de szép hagyománya az Írisz Ház keretében működő Ergon Speciális munkaerő-közvetítő irodának, hogy Az év esélyteremtő vállalata díjat ítéli oda egyik olyan cégnek, amelyik a fogyatékkal élők, megváltozott munkaképességűek munkaerő-piaci integrálását támogatja – vagyis alkalmazza a kisebb elhelyezkedési eséllyel rendelkezőket is. Idén a Multi Nr. alapítója, Bokor Zoltán vette át a díjat Olcsvári Tünde igazgatótól.

Hirdetés
Hirdetés

Bár a jelenlegi jogszabályok kötelezővé teszik, hogy minden 50 alkalmazott mellett két fogyatékkal élőt alkalmazzon a vállalkozó, ezt a kötelességet sokan kiváltják azzal, hogy befizetik a mulasztása esetén járó összeget (a bruttó minimálbér felét) az államkasszába.

Az Ergon munkaközvetítő iroda három éve foglalkozik azzal, hogy megkeresi a potenciális munkaadókat, felkészíti őket, illetve a befogadó kollektívát arra, mit jelent egy fogyatékkal élő alkalmazása, nyomon követi a kiközvetített munkaerő beilleszkedését, és segít, ha bárminemű konfliktus merül fel. Ilyenformán évről évre egyre több vállalat meri felvállalni ezt a társadalmi kötelességet.

A Bokor Zoltán által vezetett Multin Nr. Kft. több mint 20 éve alkalmaz fogyatékkal élőket, megváltozott munkaképességűeket, egyet, kettőt vagy hármat, többnyire könnyű munkákra. Ehhez azonban nagyon fontos az alkalmazottak támogatása is. Mint a cégtulajdonos elmondta, van, aki csak segédmunkásként, csomagolásra, rakodásra alkalmazható, van, aki a termelésben is bizonyítani tud, most éppen minőség-ellenőrként és csomagolóként is kiválóan teljesít egy süketnéma anyuka. A napi munkakötelezettségeken túl Bokor Zoltán a személyes életükben felmerülő problémákra is igyekszik valamilyen megoldást találni. Ahogy a díjazottat a közösségi oldalon megosztott hírben méltatja Olcsvári Tünde, „kiemelkedő az a fajta emberség, példamutatás, segítségnyújtás és alázat, amit feléjük mutat, és ezáltal kollégáit is ezen erények felé vezeti”.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük