Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Pedig a méhek tudják…

Szabó Levente MPP-tanácsos, a kovásznai szervezet alelnöke a legutóbbi tanácsülésen 12 pontban foglalta össze mindazt, ami szerinte helytelenül működik a fürdővárosi testületben.

Szabó kiemelte, hogy mindez nem az MPP, hanem az ő személyes véleménye, ami a testületben eltöltött fél év alatt gyűlt össze benne. Ugyanakkor felkérte Gyerő József polgármestert, hogy ne kommentálja az észrevételeket, mert azok a testület tevékenységét illetik. Hiányosságnak tartja, hogy a küldött anyagok nem mindig tartalmaznak minden információt a határozattervezettel kapcsolatban, ezért megeshet, hogy hiányos információk birtokában rosszul dönt a tanácsos. Fel is hívta ezért a testület figyelmét, hogy vigyázzanak arra, mit szavaznak, mert talán eljön az idő, amikor számon kérik rajtuk a döntéseiket.

Szerinte egyes határozatok megszavazása politikai alapon történik. Példának említette, hogy amikor a Dr. Benedek Géza Szívkórház vezetőségi tanácsába választottak tanácsost, a testületi tagoknál hiába jelölték dr. Fülöp Csabát (MPP), akinek volt négy év tapasztalata a megyei kórház vezetőségében, és dr. Tozloveanu Mihait (független tanácsos), mégis a harmadik jelöltet, Kopacz Leventét (RMDSZ) választották a vezetőtanácsba. (Ezzel kapcsolatban Kopacz megjegyezte: „A kórház vezető tanácsába nem feltétlenül orvosok kellenek, hanem gazdasági tapasztalattal rendelkező személyek is.”) Úgy véli, hogy a tanácsosok nem tesznek le elegendő határozattervezetet, szerinte a jövőben ezen változtatni kell. Igaz, eddig Szabó is egy tervezetet nyújtott be, de mint mondta, vissza kellett vonniuk, mert nem volt rá törvényes keret.

Szabó szerint a testületben meggondolatlanul költekeznek „Példának felhozom azt az esetet, amikor körülbelül 48 ezer lej értékű térfigyelő-rendszer felszereléséről döntöttek a sípályánál, arra hivatkozva, hogy sok ott a falopás és az agresszió” – mondta, hozzátéve, szerinte tanulmányt kellene készíteni egy ilyen döntés meghozatala előtt, nem pedig szavazógépként jóváhagyni, és a pénzt költeni. A jobb hatékonyság érdekében a város erőforrásainak feltérképezését, szakmai továbbképzést, ötletbörzéket javasolt a testületnek, és a méhek társadalmát hozta fel követendő példának.

– Gregorian Bivolaru jógaoktató szavaival élve: a méhek megtaníthatnak az igazi demokráciára, ami a kaptárban már megvan. Ott a döntéseket egyhangúlag hozzák, nem mint a mi többségi demokráciánkban – mondta Szabó.

Gyerő József, eleget téve Szabó kérésének, inkább nem kommentálta az elhangzottakat, de megjegyezte, hogy folyamatban van a bentlakás területe telekkönyvi helyzetének tisztázása, és hamarosan a testület elé terjeszti az ingatlan állagfelújításának javaslatát. A polgármester a munkálatok finanszírozásának lehetőségét a 2014–2020-as ROP 3.1. B tengelyén előrelátott pénzalapok lehívásában látja. Kádár Gyula tanácsos, az RMDSZ-frakció elnöke azonban megjegyezte: Szabó Levente hozzászólásának bizonyos gyakorlati pontjairól akár tárgyalni is lehetne, de a kioktató, ítélkező hangneme és kétes erkölcsi háttere, szellemisége nem teszi ezt lehetővé. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.