Felhívás!

Pályázatokban bíznak

Bölönben és Nagyajtán annak néztünk utána, melyek az elöljárókat foglalkoztató legégetőbb gondok. Itt is kiderült, fontos lenne az összefogás. Bölönben egyelőre helyileg oldották meg a vízszolgáltatás kérdését, a fogyasztók jelenleg 1,6 lejt fizetnek köbméteréért.

„Néhány csőszakadástól eltekintve különösebb problémák a szolgáltatással az elmúlt évben nem voltak” – mondta Sikó Imre polgármester. Vízszolgáltatás tekintetében Bölön és Bölönpatak is le van fedve, más a helyzet viszont a szennyvízvezeték-hálózattal: ez hiányzik, akárcsak Nagyajta községben.

Ez utóbbi polgármestere, Bihari Edömér valamelyik közeli községgel partnerségben látná a lehetőséget a sikeres pályázásra, Bölönben pedig abban bíznak, hogy a már letett, a szennyvízvezeték-hálózat kiépítését célzó pályázataik valamelyikét kedvezően bírálják el.
A községben az adók is a tavalyi szinten maradtak, ellenben itt is, Nagyajtán is folytatják a földterületek digitális felmérését, igyekeznek mielőbb véglegesen tisztázni a birtokviszonyokat. A mérések leellenőrzése után igazolást tudnak adni a gazdáknak, mellyel aztán ők tovább léphetnek, például telekkönyveztethetik területeiket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.