Felhívás!

Óvodába a gyerekkel

Óvodába a gyerekkel Kovászna megye

Hétfőn kezdődik az óvodai újrairatkozás, vagyis azokat a gyermekeket, akik már óvodások, a következő tanévre is be kell íratni. Május 22-től augusztus végéig, három szakaszban a 3. évüket betöltő gyerekeket lehet beíratni a kiscsoportba.

Óvodák esetében nem működik a körzetesítés, így városon most is észlelhető a központi fekvésű óvodák előnyben részesítése, holott a lakónegyedi intézmények is jól felszereltek, és szakképzett személyzetük van. Az óvodák azonban csak a maximális 20-as csoportlétszám eléréséig fogadhatják a gyerme­ke­ket, a minisztérium által jóváhagyott beiskolázási terv függvényében. Az elsőbbséget a fogadó intézmények minisztériumi szabályzók, illetve saját feltételeik szerint döntik el, miután azokat a megyei tanfelügyelőség jogászával is láttamoztatták. Amennyiben esetleg nincs 20 gyermek beíratva egy csoportba, akkor az óvodák fogadni tudnak még 2 és 3 év közötti apróságokat is. A falvakban jellemzően összevont csoportok működnek.

A beiratkozáshoz egy kérvényt kell kitölteni, amelyet az óvodától kapnak a szülők, ezenkívül szükséges a gyermek születési bizonyítványának másolata, a szülő személyi igazolványának másolata, valamint a háziorvostól kapott igazolás..

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.