Felhívás!

Ötven gyereket táboroztattak

Ötven gyereket táboroztattak Kovászna megye

Mintegy ötven, 9 és 15 év közötti nehéz családi helyzetben élő gyermek számára szervezte meg a Kovászna megyei Vöröskereszt az idei táborát. A megye minden részéből érkeztek résztvevők a csernátoni Hanna panzióba.

A tábort már tavaly télen elkezdték szervezni, ugyanis a szervezet a karácsonyi karitatív csomagosztó események során feltérképezi azokat a hátrányos helyzetű családokat, ahol nem tudnak táborozni menni a gyerekek. A Vöröskereszt kapcsolatban áll több más, jótékonysági szervezettel, így közösen toborozzák a kicsiket – mondta Opra Szende Zsófia, a Vöröskereszt helyi munkatársa.

Az idei tábort tematizálták, minden nap más típusú tevékenységre került sor, szerveztek életmentő napot, de kreatív és sportnap is volt. A tevékenységek reggeltől estig zajlottak, viszont teljesen másképp, mint ahogy egy más típusú táborban szokott történni. A gyerekeknek banális, alapvető dolgokat is meg kellett tanítani, sokan nem tudtak bánni a színezővel vagy ecsettel, viszont örömmel vették birtokba a felfújható gumijátékokat vagy az X-boxot, mivel ilyen típusú játékokkal még nem találkoztak – magyarázták a szervezők. A napi tevékenységeket különböző vetélkedőkkel, szépségversennyel, ki mit tud-dal zárták, amit szintén nagyon élveztek a gyerekek, hiszen megmutathatták ének- vagy tánctehetségüket.

A táborozó gyerekek a napi három étkezés mellett édességet is kaptak a támogatók jóvoltából, bár a szervezők elmondták, leginkább a Közösségi Alapítvány és magánszemélyek segítettek. Ugyanakkor, a tábor szervezésének költségeit a Szent György Napokon szervezett családi udvar bevétele biztosította – 8200 lejt sikerült gyűjteni három nap alatt. A hátrányos helyzetű gyerekek táborát jövőre is megszervezik, hangsúlyozták a szervezők. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.