Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ötszáz használt autót vonnának ki forgalomból

Ötszáz használt autót vonnának ki forgalomból Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy önormányzata 500 használt autó felvásárlására kért támogatást a helyi roncsautóprogram keretében.

Hirdetés
Hirdetés

A megyeszékhely polgármesteri hivatala is él a Környezetvédelmi Alap által meghirdetett helyi roncsautóprogram nyújtotta lehetőséggel, és 1.200.000 lejt igényelt a szabályzat által engedett maximális 500 használt autó felvásárlására.

A program keretében minden 15 évesnél régebbi gépkocsi tulajdonosa 3 ezer lejt kaphat, amennyiben „megszabadul” autójától. Kitét, hogy legalább öt éve az adott gépkocsi tulajdonosa legyen és az adott településen adózzon. Az összeg 80 százalékát az állam, 20 százalékát a helyi önkormányzat fizeti, ennek megfelelően a tulajdonosnak járó összegből 2400 lej a Környezetvédelmi Alaptól érkezik, a helyi önkormányzat további 600 lejjel járul hozzá a végösszeghez. Az áprilisi tanácsülésen Sepsiszentgyörgy önkormányzati képviselő-testülete az önrész biztosítására 300 ezer lejes hozzájárulást szavazott meg a helyi költségvetésből.

A megyeszékhely illetékeseinek legfőbb érve, hogy a helyi roncsautóprogramban való részvétellel a helyiek életminőség-javításához járulnak hozzá az erősen szennyező gépkocsik forgalomból való kivonása által. Sepsiszentgyörgyön a helyi önkormányzat által 2021 tavaszán indított Értéket adunk a roncsautódnak elnevezésű program révén több mint 1000 tíz évesnél régebbi autót vontak ki forgalomból.

Forrás: Economica.net

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások