Hirdetés
Hirdetés

Kézdivásárhelyen is lesz roncsautóprogram

Kézdivásárhelyen is lesz roncsautóprogram Kovászna megye

Kézdivásárhely önkormányzati képviselőinek szerdai döntése értelmében a céhes városban is lesz roncsautóprogram.

Hirdetés
Hirdetés

A tanácsülés kezdetén a jelenlévők egyperces csenddel emlékeztek a nemrég elhunyt dr. Szabó István altató főorvosra, az Erdélyi Magyar Szövetség tanácsosára, majd elfogadták annak tanácsosi megbízatásának jog szerinti megszűnésére, valamint a kézdivásárhelyi tanács képviselő-helyének a megüresedésére vonatkozó határozatot.

Elfogadták a Kézdivásárhely Ipari Parkok Kft. 2022-es évi könyvelési mérlegét és könyvvizsgáló jelentését. Fejér Áron ügyvezető beszámolójában hangsúlyozta, az általa vezetett cégnek nincs tartozása pénzügyi intézmények irányába, és tőkeemelés sem történt, a törzstőke továbbra is 50 ezer lej maradt.

Megtudhattuk továbbá, hogy a közeljövőben lejár a Gosp Com Kft. akkreditációja a hulladékszállításra, és annak, hogy újabb négy évre megkapja ezt a megbízatást, alapfeltétele, hogy semmiféle egyéb tevékenységet nem folytathat. Ezért a városatyák döntése értelmében a cég ügykezelésébe tartozó zöldségpiacot, továbbá a szociális és ANL-s tömbházakat a Helyi Közszolgálat, illetve az önkormányzat adminisztrálja a közeljövőben.

Jóváhagyták a céhes városnak a Környezetvédelmi Alapnál meghirdetett Helyi roncsautóprogramban való részvételét is. A programról szóló határozattervezetet előterjesztő Bokor Tibor polgármester 100 autó felvásárlását javasolta. „Bizonyos szabályok betartásával a tizenöt évesnél régebbi gépkocsik tulajdonosai 3000 lejt kaphatnak. Az összegből 2400 lej a Környezetvédelmi Alaptól érkezik, a helyi önkormányzat 600 lejjel járul hozzá a végösszeghez” – jegyezte meg az elöljáró. A városi tanács tagjai az említettek mellett költségvetés-módosításról, továbbá a municípiumnak az Angustia Egyesület LEADER Partnerséghez való csatlakozásáról is döntöttek.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások