Hirdetés
Hirdetés

Öt Kovászna megyei településen lesz ingyen wifi uniós alapokból

Öt Kovászna megyei településen lesz ingyen wifi uniós alapokból Kovászna megye

Az Európai Bizottság pénteken közölte annak a 225 romániai településnek a listáját, amelyek sikeresen pályáztak a Wfi4EU program keretében, így egyenként 15.000 eurót kapnak nyilvános vezeték-nélküli internethálózatok kialakítására.

Összesen 42 millió eurót hagytak jóvá 2.800 településének az Európai Unió teljes területén. A közel háromezer nyertes 8 százaléka romániai. Kovászna megyéből Sepsiszentgyörgy, Barót, Bodzaforduló, Zabola és Réty nyert finanszírozást a projekt megvalósítására.

A kiválasztott települések a 15.000 eurós értékjegyeket Wi-Fi (vezeték-nélküli hozzáférési pont) felszerelések megvásárlására és telepítésére használhatják könyvtárakban, múzeumokban, parkokban vagy köztereken.

Hirdetés
Hirdetés

A hálózatok karbantartásának költségeit a települések állják. A WiFi4EU keretében finanszírozott hálózatok ingyenesek és reklámmentesek lesznek, továbbá nem fognak személyes adatokat gyűjteni a felhasználóktól.

A hálózatokat csak olyan helyeken lehet létrehozni, ahol még nem létezik más, ingyenesen használható, hasonló minőségű vezeték-nélküli hálózat.

Azoknak a települések, amelyek nem voltak nyertesek ebben a körben, további három lehetőségük lesz, hogy megpályázzák a WiFi4EU támogatást. 2020-ig összesen 120 millió eurót fordítanak az EU költségvetéséből wifi-hálózatok kiépítésére, amelyből hozzávetőlegesen 8.000 település fog részesülni.

(Capital.ro/WE Radio)

 
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük