A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Öt Kovászna megyei településen lesz ingyen wifi uniós alapokból

Öt Kovászna megyei településen lesz ingyen wifi uniós alapokból Kovászna megye

Az Európai Bizottság pénteken közölte annak a 225 romániai településnek a listáját, amelyek sikeresen pályáztak a Wfi4EU program keretében, így egyenként 15.000 eurót kapnak nyilvános vezeték-nélküli internethálózatok kialakítására.

Összesen 42 millió eurót hagytak jóvá 2.800 településének az Európai Unió teljes területén. A közel háromezer nyertes 8 százaléka romániai. Kovászna megyéből Sepsiszentgyörgy, Barót, Bodzaforduló, Zabola és Réty nyert finanszírozást a projekt megvalósítására.

A kiválasztott települések a 15.000 eurós értékjegyeket Wi-Fi (vezeték-nélküli hozzáférési pont) felszerelések megvásárlására és telepítésére használhatják könyvtárakban, múzeumokban, parkokban vagy köztereken.

A hálózatok karbantartásának költségeit a települések állják. A WiFi4EU keretében finanszírozott hálózatok ingyenesek és reklámmentesek lesznek, továbbá nem fognak személyes adatokat gyűjteni a felhasználóktól.

A hálózatokat csak olyan helyeken lehet létrehozni, ahol még nem létezik más, ingyenesen használható, hasonló minőségű vezeték-nélküli hálózat.

Azoknak a települések, amelyek nem voltak nyertesek ebben a körben, további három lehetőségük lesz, hogy megpályázzák a WiFi4EU támogatást. 2020-ig összesen 120 millió eurót fordítanak az EU költségvetéséből wifi-hálózatok kiépítésére, amelyből hozzávetőlegesen 8.000 település fog részesülni.

(Capital.ro/WE Radio)

 
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.