Felhívás!

Összefognak a gyerek érdekében

Összefognak a gyerek érdekében Kovászna megye

Szélesebb összefogás körvonalazódik a kutyák által megtámadott szentgyörgyi fiú, Áron érdekében, akit jelenleg Brassóban kezelnek. A hátrányos helyzetű gyermekek oktatására szakosodott brassói Kastel Egyesület (Asociatia Kastel – akikről korábban írtunk) Antal Árpád polgármesterrel és a helyi Vöröskereszttel is felvette a kapcsolatot.

A Kastel Egyesület programfelelőse, Virginia Alexandrescu közölte, úgy gondolják, a gyermek sok sebének gyógyulása a jelenleginél jobb feltételeket kíván, erre keresnek megoldást. Egyelőre az jött szóba az Antal Árpád polgármesterrel folytatott beszélgetésen, hogy egy helyi kórházban fogadnák a gyereket, amíg gyógyul, vagy rábírnák az édesanyját, hogy költözzön jobb lakásba. Még folynak az egyeztetések a segítségnyújtás módozatait illetően, akárcsak a Vöröskereszttel.

A gyereken szinte naponta újabb helyreállító műtétet hajtanak végre, bezárják egy-egy nyílt sebét, de állapota stabil, kezdett enni. Pszichológusi segítségre lesz szüksége a trauma feldolgozásához, rémálmai vannak, sokszor sírva ébred. Orvosa szerint körülbelül két hét múlva kibocsátható, addig a brassói egyesület szeretne valamilyen megoldást találni a lakásra.

Mint már írtuk, a 10 és fél éves fiú a gyümölcsösben, az erdő alatt lakik édesanyjával, egy meglehetősen szerény, víz és áram nélküli lakásban. Ennek ellenére bátyjával együtt rendszeresen járnak iskolába, a gyerekek jól el vannak látva, elhanyagolásról esetükben szó sincs – mondta lapunknak Opra Szende, a Vöröskereszt munkatársa. A szervezet már három éve segíti az egyedülállóként gyermeket nevelő anyát, ismeri helyzetüket, ám azt nem részletezte.

Papp Adolf, a Vöröskereszt elnöke elmondta, a diszkréciót azért tartják nagyon fontosnak, mert a nyilvánosság olyan terhet róhat az anyára, amit nem képes kezelni: ha lerohanják kéretlen segítséggel, vagy a nem megfelelő támogatást kapja (nem azt, amire valóban szüksége van), megalázó helyzetbe hozhatják az illetőt. A Kastel Egyesület képviselőjének, aki beszélt az anyával is, úgy tűnt, fél valamitől, de nem tudta megmondani, mitől.

Áronkát február 15-én, iskolából hazafelé menet támadta meg több kutya a város egy félreeső részén, az út szélén heverve találtak rá félholtan. Az ügyészség szerint egy közelben lakó személy nyolc kutyája marcangolta össze a harmadikos fiút. A gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés gyanúsítottja a múlt hét végétől harmincnapos házi őrizetben van. Hangsúlyozzuk: nem bizonyított, hogy az ő kutyái voltak a tettesek, a környék lakói szerint arra sok a kóbor kutya is jár. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. február 24., 1:18
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Hogyhogy rábírni az édesanyát, hogy költözzön jobb lakásba? Ha lett volna lehetősége vajon nem tette volna?
  Nekik miért nem adnak ingyen lakást?
  Bezzeg a sok nem rászoruló ingyenélőknek a város területén van ingyen lakás.
  Egy ANL-st adjanak nekik legalább!
  Más kell a fejeseket megmozgassa, mert ők lépni csak a haveri körnek tudnak azonnal.

 • User
  Dátum: 2022. február 24., 9:05
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Nem ertem es nem ertem!!! Ha valakit kutyatamadas er , ilyen szornyu , az kiabal , a kutyak csaholnak es egy arva lelek nem hallja?? Abban az utcaban csak az allatorvos lakik , mas senki?? Es ha igen , akkor azoknak nincsenek kutyaik ??Egyre inkabb hajlok arra a kovetkeztetesre , hogy a rendorok nagyon hamar tettest kialtottak , alapos vizsgalat nelkul. A masik eszrevetelem , hogy tragedianak kell tortennie ahhoz , hogy rajojjenek, hogy egy csalad nyomorusagban el? Szep gesztus a kisgyerekert inditott osszefogas de ehhez ennek kellett tortennie? Eddig nem vettek eszre a hatosagok , egyesuletek? Gyogyulast a kisfiunak!