Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Országos szinten is helytállnak

Országos szinten is helytállnak Kovászna megye

A Baróti Szabó Dávid Líceum XI. E osztályos, textil szakos tanulója, a vargyasi Demeter Andrea megyei elsőként április 22-e és 26-a között egy szakmai verseny országos szakaszán is részt vett Lugoson , ahonnan különdíjjal tért haza, amellyel együtt egy oklevél, valamint egy Brothers márkájú varrógép járt – ezt a verseny egyik szponzora, az Interspitzen csipkegyár biztosította.

Hirdetés
Hirdetés

A verseny elméleti tesztből és gyakorlati próbából állt, melyen másfél óra alatt egy mellényelőt kellett elkészítenie. A tanulót elméletből Urák Gyöngyvér mérnöknő, gyakorlatból pedig Barabás Sára szakoktató készítették fel. Utóbbi elmondta, hogy nagyon büszkék diákjuk teljesítményére, valamint arra is, hogy azáltal ismertebbé tette a baróti líceum hírnevét. Andrea lapunknak úgy fogalmazott, szereti a textilszakon végzett munkát, a díj ösztönzőleg hat rá, csak idén már három ruhát varrt, melyekkel a június elején tartandó iskolai divatbemutatóra készül.

Az országos szakmai versenyt a lugosi Valeriu Brăniște technológiai líceumban szervezték meg, az odautazást a baróti polgármesteri hivatal biztosította. A diák és kísérője, Barabás Sára szakoktató egyúttal meglátogatták Temesvárt is, így a versenyen nemcsak a díjjal, de szép élményekkel is gazdagodtak. A verseny másik szponzora az Autoliv gyár volt.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások