Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Öröm és hála az arcokon

Öröm és hála az arcokon Kovászna megye

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókszervezete a szegények világnapja alkalmából 24 órás karitatív akciót tartott a hétvégén, amely során nemcsak adományokat gyűjtöttek a nehéz sorsú embertársaink részére, hanem forró teával, szendviccsel és süteménnyel is kedveskedtek a hajléktalanok éjjeli menedékhelyén meghúzódóknak, illetve a város tisztaságáért dolgozóknak.

Hirdetés
Hirdetés

Az önkéntesek szombat éjfélkor muffinsütéssel és szendvicskenéssel kezdték akciójukat. Kevéssel hajnali öt óra után a finomságok egy részét elkezdték szétosztani a közterületet tisztító személyzet tagjai között, így fejezve ki köszönetüket tevékenységükért, azért, hogy nap mint nap tiszta utcákra és terekre ébredhetünk.

Az önkéntesek egy másik csapata kora reggel a hajléktalanszállóból távozókat kínálta forró teával és süteménnyel, majd délben a helyben tartott szentmise után meleg ebédet szolgáltak fel. A jótékonysági maraton kiemelkedő momentuma az adománygyűjtés volt, amelyre a magyar történelmi egyházak bejáratánál került sor a vasárnapi istentisztelet, illetve mise előtt. Az összegyűlt tartós élelmiszerekből az önkéntesek csomagokat állítottak össze, melyeket a délutáni és esti órákban eljuttattak a városban és a környéken lakó, nehéz körülmények között élő idősek és családok számára. A 24 órás segítő maraton alatt a szeretetszolgálat tagjai az Őrkőre is ellátogattak, ahol felkeresték az úgynevezett Anyás központot és több családot is.

Székely Róbert programkoordinátor lapunknak elmondta, a jól sikerült karitatív akciót egyrészt azért szervezték meg, hogy elérjenek azokhoz a személyekhez, akik igazán rászorulnak a segítségre, másrészt azért, hogy felhívják a figyelmet nehéz sorsú embertársainkra, és hogy felkeltsék bennünk a vágyat arra, hogy mi magunk is segítsünk másokon. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük