Felhívás!

Őrkő, a bajok forrása

Több mindent is szóvá tettek Sepsiszentgyörgy városatyái azon a csütörtöki tanácsülésen, ahol meghívásukra válaszolva a szentgyörgyi rendőrség, illetve a csendőrség vezetői is megjelentek.

Curea Vasilica főfelügyelő az eltelt kilenc hónap bűnözési statisztikáinak bemutatásával kezdte felszólalását, e szerint enyhe, mintegy 10%-os növekedést tapasztaltak, de a bűntényeknek igen kis része tartozik az erőszakosabb kategóriába, összesen 5 gyilkosság és gyilkossági kísérlet áll szemben a körülbelül 800 más bűntettel, amelyeknek zöme kisebb értékű lopás, „megélhetési bűnözés”, bolti tolvajlás. Nőtt viszont a rongálások száma, megkarcolt autók, kiszúrt kerekek okoztak bosszúságot a tulajdonosoknak.

Antal Árpád polgármester szóvá tette, hogy az Őrkőn szükségesebb volna a megelőző célzatú rendőri jelenlét, mert sok a környékbeli lakosoknak kellemetlenséget okozó lopás. A városi rendőrfőnök elismerte, hogy személyzethiány miatt is valós problémák vannak a negyedben, az infrastruktúra sem jó, és valóban van kb. 30 kamasz, amelyik randalírozik és bűnözik. Kiskorúak lévén, nincs sok eszközük ellenük. A büntetés sem segít, mióta a börtönbüntetést eltörölték, a közmunkára nem lehet kötelezni a felnőtteket sem. Erőszakosabb bűncselekményekre is sor kerülhet a jövőben – vázolt borús jövőképet a főfelügyelő, majd arra kérte a többi intézményt is – főleg az állategészségügyet, de a köztisztasági vállalatot, a tanfelügyelőséget és a gyermekjogvédelmet is – együttesen lépjenek fel a gondok megoldása érdekében, ebből az önkormányzat térfigyelő kamerák felszerelésével, az utak és a közvilágítás fejlesztésével veheti ki a részét. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások