Felhívás!

Önkéntesen a közösségért

Önkéntesen a közösségért Kovászna megye

A magyar nemzetért, valamint a Vitézi Rendért végzett áldozatos munkásságuk elismeréseként a szervezet főkapitánya Bátorság Érdemkeresztet adományozott két sepsikőröspataki hölgynek.

Ruzsa Katalin kitüntetésének ünnepélyes átadására a település református templomában került sor a vasárnapi istentiszteletet követően. Zsombori Katalin a katolikus templomban, a szentmise végeztével veheti majd át, december 20-án.

Nagy Zsolt Attila helybéli református lelkész igehirdetése és áldása után v. Préda Barna hadnagy ismertette a rend százéves történetét, eszmeiségét, szerkezetét és jelenlegi tevékenységét.

A háromszéki törzs vezető székkapitánya, v. Németh Sándor elmondta, a koronavírus-járvány idején Ruzsa Katalin és Zsombori Katalin bérmentesen felajánlotta varrónői szaktudását és tapasztalatát. Szorgalmuknak köszönhetően 2000 védőmaszkot oszthatott szét a Vitézi Rend háromszéki állománya Sepsikőröspatak, valamint közeli és távoli települések idős rászorultjai között. A rend budapesti főkapitánysága, v. Németh Sándor felterjesztése nyomán emlékéremmel és oklevéllel jutalmazta áldott tevékenységüket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. december 8., 8:17
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Találjanak ki valamit a vitéz helyett!!!!
  Őrület, hogy mennyinállat van!
  Tiszteljék az igazi vitézeket, akik életüket adták a HAZÁÉRT!!!!

 • User
  Dátum: 2020. december 8., 19:58
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Hát már ne haragudjanak, nem sértegetni akarok, de ha jól értettem a hölgyek maszkokat varrtak és ezért Vitézek.Hát akkor azok akik az életüket kockáztatták ( eladók, orvosok, nővérek, rohammentősö, stb.) akkor minek számítanak????Vagy azok az önkéntesek akik vállalták az időseknek az ellátását a járvány ideje alatt???? Megáll az ész egyeseket miért díjaznak.Mondom értékelem amit csináltak, de azért más is csinált valamit és csöndesen anélkül hogy nevén nevezett Vitézek lennének.