Felhívás!

Önként számoljuk fel magunkat?

Miközben itt minden zászlóért, háromnyelvű fejléces papírért napi harcot kell vívni a román hatalommal, a helyi tanács, „elképzelhetetlen” módon magyar iskolákat számol fel – mondta a testület legutóbbi ülésén Fazakas Péter (Erdélyi Magyar Néppárt), aki a tanács soraiban ülő volt és jelenlegi főtanfelügyelőktől várt magyarázatot az ügyben.

Tamás Sándor elnök ugyan megjegyezte, hogy a megyei tanács nem az a fórum, ahol „a terem egyik fele bármit számon kérhet a terem másik felétől”, de helyet adott a vitának.

Keresztély Irma elmondta: ő független szakértőként jelentkezett a megyeszékhelyi tanács által elektronikus közbeszerzésen (SEAP) meghirdetett hatástanulmány elkészítésére. A tanulmány célja a gyereklétszám alakulásának felmérése volt a városban, iskolákra, tanítási nyelvre lebontva. Ők ezt elkészítették, ajánlottak négy lehetséges megoldást, a tanács ezt választotta – mondta el Keresztély Irma.

Kiss Imre jelenlegi főtanfelügyelő kifejtette: a döntést a városi tanácsosok hozzák, a tanfelügyelőségnek az a feladata, hogy a meghatározott iskolahálózatot működtesse.

Amúgy, a helyzet ismerőjeként (Kiss Imre 18 évig volt igazgatója a Kós Károly Iskolaközpontnak) az a véleménye, hogy az iskolát „ebben a formában megmenteni nem lehetett”.

Nem lehet 350 tanulóval működtetni egy 1200 gyerek befogadására alkalmas iskolát. Vagy egy másik intézményt is ide kellett volna költöztetni, de akkor felszámoltuk volna azt, vagy másképpen kellett átszervezni  az iskolahálózatot – emellett döntött a tanács, magyarázta Kiss Imre.
A sepsiszentgyörgyi tanács múlt héten döntött a Kós Károly és a Puskás Tivadar-líceumok összevonásáról.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.