Felhívás!

Olcsóbb a legelő

Olcsóbb a legelő Kovászna megye

Barót város legutóbbi tanácsülésén a miklósvári gazdákkal való egyeztetés után úgy döntött a városvezetés, hogy csökkentik a város tulajdonában levő, bérelhető legelők díját: hektáronként 440 lejben határozták meg.

Vajda Irén miklósvári falufelelős azt mondta, hogy ebben az árban remélhetőleg bérbe veszik a legelőket a középajtai Fenyves Állattenyésztő Egyesülethez tartozó helybéli gazdák, erre a célra már az előleget is összegyűjtötték. Mint említette, a faluban 29 szarvasmarhatartó gazda összesen 128 tehénnel vár a lehetőségre – akiknek nevében a falufelelős azt is kérte a városvezetéstől, hogy hasson az erdészetre, és takaríttassa el velük a legelőn található itatók környékéről a kitermelt fát, mert az zavarhatja majd az állatok pihenését.

Kotecz Attila felsőrákosi tanácsostól ugyanakkor azt tudtuk meg, hogy ott néhány legelőtestet már bérbe vettek, de még mindig van három szabad parcella, melyeket valószínűleg az ezután következő árverésen fognak kiadni. Az árak itt is hektáronkénti 440 lej körül vannak – fűzte hozzá a tanácsos.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.