Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ökoturisztikai célpont lehet Erdővidék

Ökoturisztikai célpont lehet Erdővidék Kovászna megye

Szakmai találkozót tartott baróti vállalkozók és a turizmusban érdekeltek számára a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, közösen a Székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment Klaszterrel. Kiderült, hogy Erdővidéket, mint ökoturisztikai desztinációt érdemes feltenni az idegenforgalmi térképre.

Háromszék, de Erdővidék turizmusát is csak együtt, közös gondolkodással, közös célokkal és összefogással lehet fejleszteni” – jelentette ki Deák Gyöngyvér, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület igazgatója. Kihangsúlyozta, a megyeszékhelyi irodából nem érdemes meghozni olyan szakmai döntéseket, amelyek az erdővidéki turizmus fejlesztését célozzák meg anélkül, hogy a helyi vállalkozók, civil szervezetek, közösségformálók és a közigazgatási szereplők véleményét, ötleteit vagy tapasztalatait ne hallgatnák meg.

Erdővidéket, mint ökoturisztikai desztinációt érdemes feltenni a turisztikai térképre, de ehhez épp annyira szükség van a helyiek támogatására és munkájára, mint az általa irányított egyesületére. „Már felvettük a kapcsolatot romániai, illetve nemzetközi szintű szakértőkkel, akikkel együtt tanulmányoztuk azt a kritériumrendszert, amelynek Erdővidék meg kell felelnie, hogy a minősítést elnyerje” – mutatott rá az igazgató.

Hirdetés
Hirdetés

Demeter István, a baróti turisztikai információs iroda képviselője is egyetértett abban, hogy Erdővidéknek minden adottsága megvan az ökoturisztikai desztinációvá váláshoz. „A környezetével, szép természeti látványosságaival, épített örökségével,borvizeivel és a gasztronómiájával egyaránt büszkélkedhet, és ez pontosan megfelel az előírt kritériumoknak is. Az ökodesztináció fogalma pontosan ezekre van ráhúzva. Ezek mellett még sok kritérium van, például minden turisztikai és nem turisztikai fejlesztésnek ökocentrikusnak kell lennie, ezért van szükség a vállalkozók támogatására is” – fogalmazott.

Erdővidék turizmus fejlesztése mellett a találkozón szó esett a helyi és a megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment- (TDM-) szervezetek megalakításának, illetve átszervezésének aktuális helyzetéről is. László Endre, a Székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment Klaszter elnöke kihangsúlyozta, a TDM feladata hozzásegíteni a vállalkozókat, hogy minél több turistát tudjanak a térségbe hozni. Az erdővidéki vállalkozók nyitottaknak bizonyultak az együttműködésre, javaslatokat fogalmaztak meg a turisztikai egyesület fele.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások