Hirdetés
Hirdetés

Nyolcszáz személyről gondoskodnak

Nyolcszáz személyről gondoskodnak Kovászna megye

A Diakónia Keresztyén Alapítvány tegnap, a baróti kultúrotthonban tartotta hagyományos év végi ünnepségét, az idősek karácsonyát, melyre meghívták az alapítvány otthoni beteggondozói szolgálatának erdővidéki ellátottjait, olyan személyeket is, akik egyébként segítség nélkül nem tudják elhagyni otthonukat.

Hirdetés
Hirdetés

A gondozottaknak szép műsorral kedveskedtek, a művelődési ház színpadán fellépett a Cimbora-óvoda gyermekkórusa Boér Tímea óvónő vezetésével, a Máthé Anikó és Dombora Enikő óvónők vezette csoportok népi gyermekjátékokat mutattak be. Énekeltek a Boróka Nyugdíjasklub tagjai, valamint Kolumbán Sándor, áhítatot mondott Tordai Árpád lelkész. Az idősek nevében az egész évi gondoskodást és a karácsonyi műsorral való kedveskedést a felsőrákosi Jáger Árpád köszönte meg, a nagybaconi Szecsete Edit népdalokat énekelt.

Tóth Anna, a Diakónia sepsiszentgyörgyi fiókjának igazgatója lapunknak elmondta, Kovászna megye szintjén, 63 településen mintegy 800 idős és beteg emberről gondoskodik az alapítvány, akikhez hetente egy–öt alkalommal látogatnak el. Önkormányzati támogatással Erdővidéken is – Bölön kivételével – mindenhol jelen vannak, ezenkívül az Alapítvány Baróton nyugdíjasklubot és gyászfeldolgozó csoportot is működtet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük