Felhívás!

Nyolcszáz személyről gondoskodnak

Nyolcszáz személyről gondoskodnak Kovászna megye

A Diakónia Keresztyén Alapítvány tegnap, a baróti kultúrotthonban tartotta hagyományos év végi ünnepségét, az idősek karácsonyát, melyre meghívták az alapítvány otthoni beteggondozói szolgálatának erdővidéki ellátottjait, olyan személyeket is, akik egyébként segítség nélkül nem tudják elhagyni otthonukat.

A gondozottaknak szép műsorral kedveskedtek, a művelődési ház színpadán fellépett a Cimbora-óvoda gyermekkórusa Boér Tímea óvónő vezetésével, a Máthé Anikó és Dombora Enikő óvónők vezette csoportok népi gyermekjátékokat mutattak be. Énekeltek a Boróka Nyugdíjasklub tagjai, valamint Kolumbán Sándor, áhítatot mondott Tordai Árpád lelkész. Az idősek nevében az egész évi gondoskodást és a karácsonyi műsorral való kedveskedést a felsőrákosi Jáger Árpád köszönte meg, a nagybaconi Szecsete Edit népdalokat énekelt.

Tóth Anna, a Diakónia sepsiszentgyörgyi fiókjának igazgatója lapunknak elmondta, Kovászna megye szintjén, 63 településen mintegy 800 idős és beteg emberről gondoskodik az alapítvány, akikhez hetente egy–öt alkalommal látogatnak el. Önkormányzati támogatással Erdővidéken is – Bölön kivételével – mindenhol jelen vannak, ezenkívül az Alapítvány Baróton nyugdíjasklubot és gyászfeldolgozó csoportot is működtet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.