Felhívás!

„Nyissanak meg az iskolák!”

Egymásnak ellentmondó szabályok miatt ellehetetlenedett az a kezdeményezés, amelynek köszönhetően Mikóújfaluban is ingyen étkezést biztosítottak a diákoknak, óvodásoknak – derült ki a település polgármesterével folytatott beszélgetésünk során.

Az elöljáró rámutatott arra, a településükön nő a feszültség az online oktatás miatt, hiszen jelenleg csupán 1 beteget tartanak nyilván, így az emberek nem értik, hogy a gyermekek miért kell otthon „kínlódjanak” a tananyaggal.
Demeter Ferenc lapunknak elmondta, Romániában az online oktatás körül számos törvénykezési hiányosság akad, emiatt lefújták azt az országos programot, amelynek köszönhetően Mikóújfaluban is ingyen étkezésben részesültek az iskolások, óvodások.

– Az említett hiányosságok, ellentmondások miatt nem szabad kifizessük az ételt, amit a kicsik megkaphatnának, mert ezt már nem az iskolában, hanem otthon fogyasztják el… Dühítő a fejetlenség. Sajnos, a koronavírusos tiltások egyik percről a másikra érkeznek, a feloldások már ennél körülményesebbek, ilyenkor nagyobb időintervallumokat tartanak szem előtt az illetékesek. Jelenleg egy koronavírusos beteget tartunk nyilván a településen, mégis otthonról küszködnek a diákok: a szülök feszültek, sokan a munkahelyeikről hiányoznak, inkább szabadságot vesznek ki, hogy a kicsikkel tanulhassanak, mert a diákok hiányzásai gyűlnek, és a jegyeket is elfogadják ebben a nem oktatási folyamatban – háborgott Demeter.

Az elöljáró elismerte, hogy szélmalomharcot vívnak, több jelzésük megfeneklett, kis településként nehéz hallatni a hangjukat, ennek ellenére fontosnak tartja a tiltakozást, a jelzéseket az illetékesek felé.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.