Hirdetés
Hirdetés

Nőszervezet alakult Mikóújfaluban

Szűkebb és tágabb közösségükre, valamint az önmagukra való odafigyelés céljából alakították meg a mikóújfalusi nők pénteken, június 21-én az RMDSZ helyi nőszervezetét.

A községben már működik fúvószenekar, egyházi nőszervezet és ifjúsági szervezet, tűzoltócsapat is van, ám a nők ez alkalommal egy újabb vonalat szeretnének bevinni a közösség életébe. Demeter Ferenc polgármester örömmel fogadta a kezdeményezést, és támogatásáról biztosította az RMDSZ Mikóújfalusi Nőszervezetének tagjait.

Hirdetés
Hirdetés

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke kedvhozóként beszámolt az elmúlt évek nőszervezetes tevékenységeiről. „Arra törekszünk, hogy jó hangulatot vigyünk a közösségeink mindennapjaiba, azáltal, hogy olyan programokat szervezünk, amelyek kimozdítanak a szürke hétköznapokból, feltöltődést nyújtanak, legyen az egy pszichológus, egy orvos előadása, kézműves tevékenység, a rászorulók megsegítése, vagy csak egy tea melletti találkozás. Nemcsak magunkért, hanem közösségünkért is dolgozunk, de ezt csak úgy tudjuk megtenni, ha kilépünk a kapun, a szoba négy fala közül. Azt hiszem, erre nagy szükség van a mai háromszéki településeken” – emelte ki az elnök, arra biztatva a jelenlevőket, hogy próbálják ki magukat a nőszervezetben, és alakítsák azt a kedvük szerint.

Az eseményen a hölgyek felszabadultan vettek részt a Grüman Éva Orsolya foglalkozásvezető által tartott önismereti és motivációs gyakorlatokon, melynek végén számos olyan tervvel és ötlettel rukkoltak elő, amelyeket a nőszervezet keretén belül szeretnének megvalósítani. Ilyen a községi könyves szekrény létrehozása, ahonnan bárki szabadon elviheti, és olvasás után visszateheti a könyvet, szívesen szerveznének csoportos sporttevékenységet, baba-mama klubot hoznának létre, kirándulnának, önkéntes segítő tevékenységet végeznének, illetve a rakottág készítésének módját is szeretnék átadni a fiataloknak. Terza Réka Erika, a nőszervezet megalakításának egyik helyi kezdeményezője vállalta mindezek felkarolását és kezdeményezését az elkövetkezőkben. 

(RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének sajtóirodája)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük