Felhívás!

Nőnek a fizetések a baróti városházán

Nőnek a fizetések a baróti városházán Kovászna megye

Az elmúlt év decemberéhez képest idéntől átlagban majdnem havi 400 lejjel nőnek a baróti polgármesteri hivatal alkalmazottainak fizetései. Ezt a februári soros tanácsülésen jelentette be Lázár Kiss Barna-András polgármester.

Az elöljáró hozzáfűzte, a hivatalnál idén mintegy kilencszázezer lejjel jut több fizetésekre, mint tavaly, bruttóban minden alkalmazott 120- 80 lejjel többet kap, amihez ha hozzáadódik az ételjegy értéke, ami 350 lej körül van és az üdülési jegy 1450 lejes értéke (12-vel elosztva, hiszen ezt egyszer kapják egy évben), akkor kijön a havi szinte 400 lejes többlet. Olyan tisztségek is vannak a hivatalnál, melyeknél az állam dönti el, hogy mennyi a fizetés, mint például a polgármesteri vagy az alpolgármesteri állás, de ugyanúgy a nevelők, a kulturális szféra alkalmazottai, a bölcsődei alkalmazottak és a beteggondozók esetében is az állam határozza meg a fizetés értékét.

Nagy István tanácsos kijelentette, téved, aki azt hiszi, hogy a városatyák határozzák meg a polgármesteri hivatal alkalmazottainak fizetését: ők egyszerűen csak egyetértenek vagy sem ezekkel.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.