Felhívás!

Népszerű a Fogolyán-kórház

Külföldön dolgozó szakorvosok is érdeklődnek a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház által meghirdetett állasok után – derült ki a kórházigazgatóval folytatott legutóbbi beszélgetésünk során.

András-Nagy Róbert, a megyei sürgősségi kórház igazgatója elmondta, jelenleg orvoshiánnyal küszködnek az intenzívterápia, sebészeti, sürgősségi, radiológiai és gyermekgyógyászati osztályokon, így ezeket kezelik prioritásként. A hiány a folyamatos alkalmazások – idén, az első két hónapban is érkezett szakorvos a gasztroenterológia osztályra – ellenére is kialakul, hiszen egy-egy osztályon bővítnek, folyamatosan fejlesztenek, így újabb szakemberekre van szükség. Kiderült, hogy a sepsiszentgyörgyi intézményből kevés fiatal orvos távozik, ezek leg­inkább azért búcsúznak, hogy közelebb kerüljenek szülővárosukhoz, főként a nyugdíjba vonuló szakemberek hagynak üres posztokat maguk után.

– Az álláshirdetésekre – sebészet, intenzívterápia, sürgősség terén – több külföldön dolgozó, Romániából elvándorolt szakorvos is jelentkezett. Legutóbb egy brassói származású orvossal beszéltem, aki családja miatt költözne újra haza, miután komoly szaktudásra, tapasztalatra tett szert Németországban. Ezt a költözést természetesen nem a fizetések kvantuma motiválja, hiszen ilyen szempontból nem tudjuk felvenni a versenyt a németországi kórházakkal, itt inkább honvágyról van szó, de azt is ki kell hangsúlyozni, hogy intézményünkben fiatal, dinamikus csapat működik, ez is vonzó a többnyire 30–40 év körüli érdeklődő orvosoknak, továbbá felszereltségünk sem elhanyagolható – újságolta a kórházigazgató.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.