Felhívás!

Nemcsak a helyszín új

Nemcsak a helyszín új Kovászna megye

Új helyszínen, de régi jellege, identitása megőrzésével – ezt jelzi a Múzeum Bazár elnevezés is – idén is megszervezték a sepsiszentgyörgyi múzeumi vásárt, csak ezúttal szabadtéren, a Csíki utca 7. szám alatti ház udvarában, éppen a szerkesztőségünk szomszédságában. A háromnapos rendezvény nemcsak a helyszínnel újított.

Gál Andrea keramikus és Vár­allyai Réka művészettörténész évek hosszú sora óta a Székely Nemzeti Múzeumban szervezte meg a kézműves vásárt, amelynek köztudottan az igényesség, illetve a hagyományos és innovatív termékek befogadása az egyik fő jellemzője. A korábbi 50-hez képest, idén az udvar területe csak mintegy 25 árus jelenlétét engedte meg, egyébként pedig Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában is voltak a hétvégén hasonló jellegű rendezvények, amelyek elszívó hatással rendelkeztek. No meg a kinti, hidegben árulást sem vállalta fel mindenki, de a megszorítások miatt ezt most csak így lehetett kivitelezni.

Ennek ellenére szombaton este fél 6-kor, záróra előtt még mindig jöttek a nézelődők, vásárlók, a kézművesek pedig – akik közt több új is volt, például a levendulapárnákat, levendulás kozmetikumokat áruló Vizsuj család vagy a Papné teákat áruló Furus Levente – szinte egyhangúlag azt mondták, elégedettek az áruforgalommal. A fogyatékkal élő fiatalokat foglalkoztató Írisz Ház a védett műhelyben készült csodaszép gyertyákat árult, azok is kelendőnek bizonyultak.

A hagyományhoz híven produkciók színesítették a vásárt, pénteken a Veder együttes szerzett örömet az embereknek, vasárnap pedig a learn2drum dobolt, miközben jól fogyott a zsíros kenyér, a forró tea, és a Pont.Ma egyesület házi csirkéből főtt, forró erőlevese is jól jött a résztvevőknek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.