Felhívás!

Nem nőttek az esetszámok

Nem nőttek az esetszámok Kovászna megye

A heti esetszámokat ismertette online sajtóértekezleten a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége (képünkön) szerdán.

Jelenleg 36 koronavírusos páciens van a kórházban, illetve 4 „gyanús” beteget ápolnak, köztük egy kiskorút is. A 36, bizonyítottan Covid–19-cel fertőzött beteg közül 28-an a fertőző osztályon fekszenek, ketten a sebészeten. Az intenzív osztályon most 6 beteg van kritikus állapotban, egy pácienst intubálni is kellett – részletezte András-Nagy Róbert igazgató.

Az elmúlt héten 32, koronavírussal kezelt beteg ment haza, de ugyanakkor 11 olyan haláleset is történt, ami összeköthető a koronavírus következményeivel. Hét nő és négy férfi hunyt el, a legfiatalabb egy 31 éves nő volt, aki epilepsziában szenvedett, de kiszáradással is küzdött a súlyos koronavírusos tüdőgyulladás mellett – számolt be Roșu Mátyás orvosigazgató. A bennfekvő páciensekkel kapcsolatban elmondta: két kiskorút is kezelnek, állapotuk jó, illetve 12 közepesen súlyos és 15 súlyos állapotú beteg fekszik jelenleg a kórházban.

Az elmúlt héten összesen 193 beteget utaltak be a megyei kórházba, 253 kiutalás történt, a betegek átlag 7 és fél napot töltöttek bent, 22 hozzátartozó igényelt látogatást – közölte dr. Roșu, kiemelve, egy beteget egyszer szabad meglátogatni egy hozzátartozónak. Ezt nagyon fontos tudni, ugyanis előfordult, hogy egy beteghez négyen szerettek volna bemenni a családból. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.