Felhívás!

Nem mindenkinek tetszik

Nem mindenkinek tetszik Kovászna megye

A sok parkoló autó miatt úgy döntött a kézdivásárhelyi önkormányzat, hogy egyirányúvá teszi a Vasút utca egy részét. A közeljövőben ugyanez fog történni a Nicolae Bălcescu utca egy szakaszával is.

Befejezték a Vasút utca első két szakaszának a felújítását, viszont meg is jelentek a parkoló autók az útnak azon a részen, ami a Molnár Józsiás-iskolától az intézmény névadójáról elnevezett utcáig tart. A keskeny úton helyenként emiatt csak másfél autó fér el, így az önkormányzat úgy döntött, a régi kaszárnyától a Bertis üzletig (Molnár Józsiás utcai letérő) egyirányúvá teszi a forgalmat.

Az intézkedésnek a pozitív hozadéka az, hogy parkolók kijelölésével több autó fog elférni, és normálisabban lehet majd közlekedni. Kellemetlenségük azoknak származik, akik gazdálkodással foglalkoznak, és a mezőre, illetve utána lakásukig meglehetősen nagy kerülővel, a Gyárak és a Bem József utcák érintésével térhetnek csak haza.
Amint arról beszámoltunk, a Nicolae Bălcescu utca felújítása is zajlik. Amint befejezik, részlegesen ez az utca is egyirányúvá válik az autós üzlettől a jégpálya felé vezető szakaszon. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. december 11., 8:39
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Azért nem ártana egy fokkal több irány jelző táblát kihelyezni, mert ha valaki megfeledkezik az út irányáról, és mondjuk kitér a Molnár Józsiás iskolától a főtér irányába, hamar szabálytalanságot követ el. Ha már egyirányú utcát hoztak létre, vegyék a fáradtságot és végezzék el rendesen az út jelzők kihelyezését/módosítását, hogy mindenkinek egyértelmű legyen.

 • User
  Dátum: 2018. december 11., 10:08
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Nagyon helyes , amikor az autommal az utcaba akartam menni , es egy auto lerakodast vegzett,sokan arra sem voltak kepesek , hogy elsobseget adjanak!!!

 • User
  Dátum: 2018. december 11., 10:24
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Tudom, hogy eltér a cikk témájától, de így, képen (is) elég rosszul néz ki ez a városkép/városrészlet. Az épületek rendezetlenek, sárosak, nincs vakolat rajtuk. A másik nagy “szépséghiba”: a kábelrengeteg. Reméljük, majd ezek a problémák is napirendre kerülnek, megoldódnak.

 • User
  Dátum: 2018. december 11., 11:43
  ÉRTÉKELÉS: 11

  A Kaszárnya és a kórház közötti útszakaszra kellett volna megállást tiltó táblát helyezni. Onnantól már elég széles az úttest 3 autó számára. Nem gondolkodunk, csak tiltunk, nehezítünk. Jellemző erre a városra!

 • User
  Dátum: 2018. december 11., 16:21
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Sokszor írtam már, hogy szőragyú városvezetésünk van! 1 olyan forgalmas helyen ha eddig így jó volt most kinek fáj?! A korház a város végén van, az iskolához az utcán be lehet menni, a festékesek megnyították a saját udvarukat, hasonlóképpen a Kristine szá)ó, az ott lakó 10-15 család tegye be az udvarra az autóját és kész! A központ is olyan menők autóival van tele akik ott laknak de lusták betenni az autót az udvarra vagy kiadták az udvart raktárnak! Most havazik nézzék meg hány autót meg sem mozditottak a központ környékén! Régi rendőrség utcája, Kanta, AporP,Rózsa,Gatyaszár,Vastag sora stb Ezeken a helyeken 1es autók gumijában annyi levegő sincs mint az önök agyában!😁

  • User
   Dátum: 2018. december 12., 12:54
   ÉRTÉKELÉS: 12

   Valóban hiányzik a normális gondolkozás a városvezetésből. Még annál okosabb dolgot, hogy megtiltanak valamit, a mostani polgármestertől nem láttam. Járnak ezek ki az irodából egyáltalán? Balcescu utca felújítása? Hogy mi? Ezt nevezik felújításnak? Ne röhögtessenek, mert sírni kellene emiatt. És mi indokolja, hogy télen kell dolgozni, jó időben nagyon izzadtak talán?
   Miért lesz jó, ha egyirányú lesz ez az utca? Gondolta végig valaki, hogy a Rózsa negyedből ha valaki ki akar kecmeregni, milyent kell fordulnia? Azt, hogy lassan nem lesz ahol kifelé lehet jönni két nagy tömbháznegyedből, csak befelé? Nemrég a víz felvette a Torjai utat, ha újra megtörténik (és meg fog történni, ahogy önök megjavították), akkor hová duguljon el a forgalom (vagy ha a sportcsarnok előtt éppen valami esemény van)? A Rózsa vendéglő előtt jöhet majd csak ki az autós ilyenkor (ha egyáltalán lesz ahol meg tud fordulni), mennyire lesz az zsúfolt? A patika előtt is van eset, mikor balra kanyarodáshoz több mint tíz percet kell várakozni, (ott még aránylag ki lehet látni mindkét irányba, Rózsa előtt már nem igazán), mi lesz ott akkor, végiggondolták? Vagy megint megkérdezték fészbukon az óvodásokat? Igen, túloztam, de azért tudják önök, hogy mire gondolok!

 • User
  Dátum: 2018. december 11., 16:23
  ÉRTÉKELÉS: -6

  De reméljük fizetéses parkoló lessz.
  Tisztelet polgármester úr,a Libertati be mert nincs fizetéses parkolás,Miert csak a tobhazak között??????????

 • User
  Dátum: 2018. december 12., 13:05
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ennek a kisvárosnak az úthálózata nem ennyi autóra lett kitalálva. Sírunk, hogy kicsik a fizetések, de érdekes módon autóra mindenkinek futja és azzal megy még a budira is. Más városokban is egyirányúsítással oldják meg az ilyen gondokat, pedig ott nem 100 métereket kell kerülni, mint Kézdin. De hát nekünk soha semmi nem jó…

  • User
   Dátum: 2018. december 13., 12:57
   ÉRTÉKELÉS: 6

   “Ennek a kisvárosnak az úthálózata nem ennyi autóra lett kitalálva.” – ez igaz, viszont akkor ezen nem tovább rontani kellene, hanem megfontolt döntéseket hozni. A Balcescu utca egyenirányúsítása milyen gondot oldana meg? Azon a szakaszon nincs közlekedési probléma (a gödröket leszámítva). Ha bevezetik az egyirányú forgalmat, akkor lesz! Ha nem is pont ott, de a környezetében mindenütt!

   És egy kis pletyka, most hallottam: állítólag a polgármester azért akarja ezt az intézkedést bevezetni, hogy a Steaua autóbusza könnyebben tudja megközelíteni a korcsolyapályát! Nem hiszem, hogy igaz lenne, de kezdek kételkedni én is, annyi ilyen érdekes döntés történik mostanában!

   Ugye, a Vasút utca is, évekig romokban volt, akkor most, hogy végre járható lehetne, nem a parkolást igyekeznek szabályozni valahogy (érdekes, hogy ez korábban más útszakaszokon nem volt probléma, simán fizetőssé tették akkor is, ha csak néhány autó állt meg rövid időre), hanem lezárjuk az egyik irányt. Bravó, problémamegoldás a javából. Miért olyan nehéz kicsit gondolkozni? Annyira fárasztó?

 • User
  Dátum: 2018. december 12., 15:05
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Akinek nem tetszik Kézdi, mert hát van 1-2000 gödör, macskakő macskakövön az nézze meg a boss falucskáját Nyujtódot! II. világháborus állapotok uralkodnak! Tavasztól novemberig tökölt pár munkás az ásással, most pár napja olyan lendülettel melóznak, h az őrület! Sárfalvával akár nevet is cserélhetnének! Keményen fujják le a kerteket spray festékkel! jógtalanul, a járólapokat darabokra zúzták, ami még tetszik az a briliáns 60as évekbeli zsenialitás Szászfalu és Nyujtód közt a vezeték ” átbillentése”😁