Felhívás!

Nem lettek jobbak a dolgozatjegyek

Nem lettek jobbak a dolgozatjegyek Kovászna megye

A megfellebbezett dolgozatok javítása után a pótérettségin átment diákok aránya Háromszéken 3,62%-kal nőtt, azaz 25,08-ról 28,70 %-ra javult, tudtuk meg a Kovászna megyei tanfelügyelőség közleményéből.

Kilenc diáknak sikerült feljebb tornászni a román dolgozat jegyét, a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból pedig kettőnek, holott 142-en óvták meg jegyüket az előzetes eredmények után.
Az utolsó statisztika szerint az idei évfolyam végzősei 30,08%-ának, a korábban végzettek negyedének, 24,71%-nak sikerült megugrani ezt az akadályt.

Tanulmányi hátterük szerint az elméleti középiskolák diákjai sokkal jobban szerepeltek, mint a szaklíceumok vagy sport-pedagógiai-vallás-művészet profilú középiskolákból érkezettek, az esti tagozatosok vagy csökkentett látogatással iskolázottak közül pedig senkinek nem sikerült a pót­érettségi, mindenki, aki elérte a 6-os átlagot, nappali tanulmányokat folytatott. A magyar tagozatosok sikerrátája (25,66) a megszokott módon kisebb a román tagozatosokénál (40,91). A Székely Mikó Kollégium 3 pótérettségizője közül mindegyiknek sikerült a vizsgája, a másik végleten viszont a Plugor Sándor Művészeti Líceum van, ahol a 26 vizsgára jelentkező közül 25 most is kudarcot könyvelhetett el. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.