Felhívás!

Nem kellett a pápai okirat

Többször is írtunk már arról a nevetséges kifogásról, amivel a Vidékfejlesztési Minisztérium visszadobta a kézdivásárhelyi önkormányzatnak a minorita rendház felújítására tett pályázatát. A római katolikus egyház alapító okiratáról (!) lett volna szó, az önkormányzat emiatt pert indított, amiben múlt héten hirdettek Kézdivásárhely számára kedvező ítéletet. Ugyanakkor a Fortyogó kapcsán a prefektúra ellen is pert nyertek.

A céhes város vezetése 2016-ban pályázott a régi kaszárnya és a minorita rendház felújítására. Mostanra oda jutottunk, hogy mindkét műemlék épület felújítása sínen van, viszont ez utóbbira a magyar kormány adott pénzt, Romániában elutasították a pályázatot az egyház alapító okiratának hiányára hivatkozva. Ezt a döntést az önkormányzat perbe vitte, és a Legfelsőbb Bíróságon Kézdivásárhelynek adtak igazat – tájékoztatott Bokor Tibor polgármester. „Hála istennek más utakon finanszírozást kaptunk, vélhetően ezután bepereljük a szaktárcát, hogy a pályázati iratcsomóra költött pénzt behajtsuk tőlük” – mondta az elöljáró, aki szerint erkölcsi győzelmük a halott ember kitüntetéséhez hasonlít, aki már nem tud örülni az elismerésnek.

Bokor Tibor a prefektúra és az önkormányzat közötti perről is beszámolt, melynek tárgya a fortyogói fürdőkomplexum. „Nem lényegtelen, hogy 2008-ban a Fortyogó Kft. kérésére a város telekkönyveztette a komplexumot, de most a vállalkozás tulajdonosai gyorsan elszaladtak a prefektushoz, hogy feljelentsék az önkormányzatot. Ez is bizonyítja, hogy mennyire komoly ez a cég, komolyak a szándékai, valószínű, hogy csak meggazdagodni szeretnének a közvagyonból” – magyarázta. Alapfokon a bíróság az ügyben a városnak adott igazgat, de a döntés megfellebbezhető.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.