Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem hatásos a büntetőadó

Nem hatásos a büntetőadó Kovászna megye

Újra büntetőadót vet ki a sepsiszentgyörgyi önkormányzat az elhanyagolt ingatlanok tulajdonosaira, többükre ismétlődően, de ettől még nem változik a helyzet.

Hirdetés
Hirdetés

A városképet rondító épületekre kivetett többszörös ingatlanadó azt a célt hivatott szolgálni, hogy a tulajdonosok inkább az épületek karbantartását, illetve felújítását fizessék. A Román Posta, amelynek a tulajdonában van a volt Hungária szálló, azaz a postahivatal központi épülete, évek óta hanyagolja a lassan életveszélyessé váló épület felújítását, nincs is kivel végigvinni egy tárgyalási folyamatot, annyiszor változnak a vezetők. Idén 300%-os büntetőadót kell fizetnie az intézménynek.

Az Electrica vállalat Bălcescu utcai épülete (17. szám alatt) szintén krónikus sebe a városképnek. 2023-ban 400%-os ingatlanadót vetett ki a város az épületre. A következő évre a Borvíz utca 28. és a József Attila utca 96. szám alatti házak gazdái is a rendes ingatlanadó négyszeresét fizethetik majd, a Kós Károly 51. és a Füzes 19. alatti ingatlanok birtokosai pedig a háromszorosát pengethetik le a rendes összegnek. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások