Felhívás!

Nem az interneten múlik

Hiába biztosított Iskola otthon programjának keretén belül és a tanfelügyelőségen keresztül a kormány Kovászna megyének mintegy 4000 táblagépet az online oktatás zavartalan lebonyolításához, ott, ahol eddig nagy gondok voltak a tanulással, most is fennáll a jelenség.

Van, akinek valódi segítséget jelentett az ingyen kapott táblagép, de általában nem az internet- és eszközhiány a lényegi összetevője az oktatásból kimaradásnak, vonható le a következtetés. Főként, hogy ugyanaz a magatartás észlelhető a jelenléti és az online tanulás folyamán is, különösen azokban a helységekben, ahol nagyszámú roma közösség él: Bölönpatak, Magyarhermány, Hidvég, Előpatak, Árapatak, Székelyszáldobos, Nagyborosnyó, illetve a Néri Szent Fülöp-iskola Sepsiszentgyörgyön – derült ki Kiss Imre Kovászna megyei főtanfelügyelő szerdai sajtótájékoztatóján.

Az is tény, hogy még nem volt olyan oktatási periódus, amelyben huzamosabban lehetett volna követni ezt a jelenséget. Ugyanis a diákok január közepén vették birtokba az eszközöket, azóta eltelt a félévi vakáció, és iskolaidőben pedig többnyire a jelenléti oktatás volt a jellemző a felsorolt településeken, Szentgyörgyöt kivéve és szórványosan más helységeket is, ahol rövid ideig sárga, még ritkábban vörös forgatókönyv volt érvényben. Ha azonban a hamarosan kezdődő, egyhónapos tavaszi vakáció után bebizonyosodik, hogy valóban érdektelenek az eszközök a diákok számára, vagy azokat nem rendeltetésszerűen használják, a tanfelügyelőség visszaveszi azokat.

Egyébként a 4000 tabletből mintegy 60-at adtak vissza rövid időn belül, program- vagy hardverhiba, esetleg rongálódás miatt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.