Felhívás!

Nem akad kivitelező

A sepsiszentgyörgyi tanács legutóbbi ülésén a költségvetés-módosításakor tette szóvá Bálint József ellenzéki tanácsos, hogy tíz éve folyamatosan belefoglalják a büdzsébe a szotyori ravatalozó építésére szánt összeget, és ugyanannyi éve ki is veszik. Ennek okára kérdezett rá, illetve arra, hogy „nem tudják, vagy nem akarják azt kivitelezni?”

Antal Árpád polgármester határozottan elutasította a támadó jellegű felszólalást, és az EMNP-tanácsos fejére olvasta, volt alpolgármester lévén ő is tudja, milyen okokból nem épült meg eddig a ravatalozó: az a terület, amelyre tervezték, nem volt az önkormányzat tulajdona, ez pedig kizáró feltételt jelent. Az egyház kellett volna lépjen a területrendezés ügyében, de csak másfél évvel ezelőtt sikerült jogilag tiszta helyzetet teremteni e téren. „Mi jobban akartuk a ravatalozót, mint a szotyoriak” – mondta a polgármester. „Ezt az idei költségvetésben erre a célra elkülönített 110 ezer lej is bizonyította. Az viszont, hogy a közbeszerzési eljárásra nem jelentkezik kivitelező cég, nem a hivatal munkatársain, és nem az ő akaratukon múlik” – védte meg a mundér becsületét.

– A ravatalozó építését utoljára egy hónapja hirdették meg licitre, de nem jelentkezett senki – egészítette ki a tényállást Sztakics Éva alpolgármester. Ezután felvették a kapcsolatot a kilyéni ravatalozót megépítő vállakozóval, az viszont azért utasította el a munkát, mert a tervező által kiszámolt árba nem fért bele, körülbelül 30 ezer lejjel többe kerülne az építkezés mai árakon. Így a tervezőnek új árszámítást kell végeznie, a tanácsnak azt újra megszavaznia, de remélik, hogy a jövő évi költségvetésből nem kell ismét kivenni ezt az összeget – zárták le a témát.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.