Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Néhány napra csökkent a jogosítvány megszerzéséhez szükséges várakozási idő

Néhány napra csökkent a jogosítvány megszerzéséhez szükséges várakozási idő Kovászna megye

Jelentősen, több hónapról legfeljebb egy hétre csökkent a várakozási idő a vezetői engedély megszerzéséhez szükséges gyakorlati vizsga letételére – közölte kedden Ráduly István, Kovászna megye prefektusa.

Hirdetés
Hirdetés

Ráduly elmondása szerint Kézdivásárhelyen az elméleti és a gyakorlati vizsga közötti várakozási idő gyakorlatilag nulla, Sepsiszentgyörgyön pedig maximum egy hét.

A prefektus szerint a várakozási idő csökkenése a gépjármű-bejegyzési és jogosítvány-kibocsátó hivatalnál történt alkalmazásoknak, valamint az ország más megyéiből érkezett rendőröknek köszönhető, akik segítettek a jelöltek vizsgáztatásában.

„Az elméleti vizsga és a gyakorlati vezetési vizsga közötti várakozási idő Kézdivásárhelyen nulla nap, míg egy évvel ezelőtt 4-5 hónap volt. Sepsiszentgyörgyön hét nap, egy évvel ezelőtt 3-4 hónap volt. A nagy gépek, traktorok és más járműkategóriák esetében szintén nulla nap a várakozási idő. Még egyedül a motorkerékpároknál van gond, ahol 30 napot kell várni, de megkértem a főbiztost, hogy találjon megoldást, hogy ott is csökkenjen hét napra az időintervallum, és ő megígérte, hogy ott is intézkedni fog. (…) Sikerült két embert felvennünk az öt jóváhagyott álláshelyre, így az ötből két állást töltöttünk be, egy rendőrt és egy szerződéses alkalmazottat vettünk fel” – mondta a prefektus.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük