Felhívás!

Négy ezrelék fölé emelkedett a fertőzöttségi ráta Sepsiszentgyörgyön

Négy ezrelék fölé emelkedett a fertőzöttségi ráta Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Szombatra 4,47 ezrelékre emelkedett az utolsó 14 napra számított koronavírus-fertőzöttségi ráta Sepsiszentgyörgyön. A megyei vészhelyzeti bizottság döntésének értelmében hétfőtől a megyeszékhelyen is életbe lépnek a kormány által csütörtökön elfogadott, új korlátozó intézkedések.

Azokon a településeken, amelyeken a 14 nap során jegyzett új koronavírusos megbetegedések száma ezer lakosra vetítve meghaladja a 4-et, pénteken, szombaton és vasárnap a kijárási tilalom 20 órától lép érvénybe, az üzletek pedig 18 óráig tarthatnak nyitva. A szigorításon akkor enyhítenek, ha a fertőzöttségi ráta 3,5 ezrelék alá csökken. Sepsiszentgyörgy mellett, ebben a helyzetben van Sepsibükszád (5,86 ezrelék) és Dobolló (4,39) is.

Ezeken a településeken fel kell függeszteni a fitnesztermek tevékenységét is. Az edzőtermek akkor nyithatnak ki ismét, amikor az incidencia 3,5 ezrelék alá esik. Az intézkedés kizárólag a fitnesztermekre érvényes, a hivatásos sportolók által használt sporttermekre nem.

Amennyiben egy településen 7,5 ezrelék fölé nő a fertőzöttségi arány, hétköznapokon is 20 órától érvényes a lakhelyelhagyási tilalom és az üzletek korai zárása. Ez esetben akkor enyhítenek a korlátozáson, ha 7 ezrelék alá csökken a ráta. Ilyen helyzetben a megyében egyedül Kommandó van, 9,4 ezrelékes fertőzöttségi rátával.

Kivételes esetekben – például munkaügyi vagy egészségügyi okokból, a településen való átutazás esetén, haláleset bekövetkeztekor – a kijárási tilalom időszakában is el lehet hagyni a lakhelyet, ezt azonban a hatóságok kérésére meg kell indokolni egy előzőleg megírt nyilatkozattal.

(Hírmondó/Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások