Nagyajta nagy ünnepre készül

Nagyajta nagy ünnepre készül Kovászna megye

A hétvégén falunapokat tartanak Nagyajtán. A kétnapos, szombat– vasárnapi ünnepséget számos helyi előadó fellépése tarkítja, de lesz utcabál, könyvbemutató, ünnepi istentisztelet, sörivó-verseny, táncház, és a végén tűzijáték koronázza meg.

A programból: szombaton 11.30-tól felvonulás a középajtai mazsorettekkel és a fúvószenekarral, 12 órától tartják az ünnepélyes megnyitót, köszöntőt mond többek között Pánczél Károly országgyűlési képviselő is (Magyarországról). Fellép közben a baróti Syncron moderntánccsoport és az alsónémedi Boróka néptáncegyüttes. 15.30-tól kezdődik a Gazdag Miklós Polgári Daloskör előadása, őket a szintén helybéli Magocska dal- és furulyacsoport követi a színpadon. A Vadrózsák néptánccsoport 16.30-tól lép fel, utánuk a Mozaik moderntánccsoport következik. Nagyajta testvértelepülésének, Alsónémedinek a futballcsapata 18 órától játszik barátságos mérkőzést a helybéli csapattal, 20 órától a baróti Anarchy együttes koncertezik, majd utcabál zárja a napot.
Vasárnap az ünnepi istentiszteletet követően (11 órától) az Áldás Házában könyvbemutatót tartanak (Barabás Mihály: Növényi ornamentika Erdővidék népi díszítőművészetének világában), majd fél négytől a középajtai mazsorettek, aztán a nagyajtai V–VIII. osztályos lányok, a nagyajtai óvódások, az alsónémedi Boróka néptáncegyüttes, valamint a középajtai és a vargyasi néptáncegyüttesek szórakoztatják a közönséget. Utánuk 18 órakor a köpeci ifjak népdalcsokra következik, 18.45-tól pedig István Ildikóval és barátaival táncház várja az érdeklődőket. 19.30-tól a sepsiszentgyörgyi Classical Singers együttes, utána a székelyudvarhelyi Syntia, végül Feketehalomról Tudor Noémi és az Új Bolygó együttes lép fel. 23 órától tűzijáték zárja az ünnepi hétvégét.
Szombaton és vasárnap délután is kézműves-tevékenységek várják a legkisebbeket, lesz arcfestés, de trambulint, légvárat is állítanak nekik, a felnőttek pedig sörivó-versenyen is összemérhetik képességüket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.