Felhívás!

MPP: elkészült a jelentés

MPP: elkészült a jelentés Kovászna megye

Bár hónapokig „dugdosták”, végre elkészült a román parlament emberjogi bizottságának keretében alakított, a magyarság ügyeivel foglalkozó albizottság jelentése – közölte tegnapi sajtóértekezletén Kulcsár-Terza József.

A Magyar Polgári Pártnak az RMDSZ színeiben parlamenti képviselethez jutott Kovászna megyei elnöke azt mondja: olyan dokumentumról van szó, amelyre bármikor hivatkozni lehet.
– Ez a román parlament hivatalos dokumentuma, amely megtalálható az intézmény honlapján is. Nem én írtam, a parlament szakértője állította össze, a bizottság tagjai valamennyien tudomásul vették, ami benne áll. Ez olyan írás, amire hivatkozni lehet – mondta a képviselő.

A dokumentum annak a munkalátogatásnak a részleteit tartalmazza, amelyet a magyarság problémáival foglalkozó albizottság tagjai májusban tettek Sepsiszentgyörgyön. Azok a felvetések is szerepelnek benne, amelyeket a megkeresett civil és egyházi szervezetek megfogalmaztak, a prefektus kártékony tevékenységére vagy éppen az egyházi javak visszaszolgáltatásának helyzetére vonatkozóan. Kulcsár-Terza azt mondja: a jegyzőkönyv kivonatolt másolatát megküldik az EU-tagországok nagykövetségeinek.

A képviselő beszámolt arról is, levélben hívta fel Sebastian Cucu figyelmét arra, hogy a december 1-jei ünnepségek „nem voltak annyira csendesek, mint ahogyan ő dicsekszik vele”. Kulcsár-Terza szerint a szervezők „megegyeztek” az Új Jobboldal képviselőivel, hogy milyen jelszavakat skandáljanak, és ezek a Dinamo – OSK labdarúgó-mérkőzésen is „visszaköszöntek”. Úgy véli, az „autonómia – börtön” a magyarok elleni uszítással „egyenértékű”, és a prefektus betilthatta volna a felvonulást, ha akarja. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.