Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sugásfürdő és a kerékpárosok között egyre jobb a viszony

Sugásfürdő és a kerékpárosok között egyre jobb a viszony Kovászna megye

Új szolgáltatással bővült a sepsiszentgyörgyi Multitrans köszállítási vállalat kínálata: a város és Sugásfürdő között a helyi járathoz kapcsolt speciális utánfutón lehetőség van a biciklik szállítására is.

A megyeszékhelyhez tartozó Sugásfürdő üdülőtelep Sepsiszentgyörgytől 8 kilométerre van, a városiak kedvelt kirándulóhelye: nyáron az erdők közelsége, télen az ottani sípályák miatt, borvízforrása, mofettája is népszerű. Az odavezető út sem unalmas, nem túl meredek az emelkedő, de megdolgoztatja az izmokat, végig erdők között vezet, így a kerékpárosok akár edzési céllal, akár csak egyszerűen a természetközelség és a mozgás öröméért sokszor kerekeznek arra. (Már aki nem fél a medvétől, mert azt nem lehet kizárni, hogy valahol megjelenik az út során.) A Vadon Egyesület által pár éve ezen az útvonalon üzembe helyezett kisvonatot is sokan igénybeveszik, a kerékpárosok pedig több mint 400 aláírással erősítették meg igényüket a biciklik szállítására vonatkozóan. Jó esélye volt tehát annak, hogy ez egy sikeres kezdeményezés lesz.

12 bringa fér el a speciális utánfutón (Fotó: Multitrans/Facebook)

A számítás bejött, hiszen a tesztelés első napján, pénteken, már mind a két járaton megtelt a 12 bringa szállítására alkalmas utánfutó, szombaton pedig már egy egész csapat diák várta a délelőtti autóbuszt. Mint mondták, felfele nagyon nehéz tekerni, meg az út közelében juhászkutyák is vnnak, de lefele majd gyorsan gurulnak és akkor ez utóbbi jelenség már nem olyan nagy gond.

Szombat reggeli nyüzsgés (Fotó: Bodor Tünde)

A próbaüzemben ideje alatt a Multitrans még nem kér díjat a kerékpárok utaztatásáért, a szállítás árát különben a helyi tanácsnak kell jóváhagynia, ez pedig még eltart kis ideig. Valószínűsíthető, hogy annyiba kerül majd a biciklifuvar is, mint egy rendes autóbuszjegy, ami jelenleg Sugásfürdőre 2,50 lej.

Hirdetés
Hirdetés

Címlapfotó: Multitrans/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük