Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Célegyenesben a pihenőpark és az ifjúsági ház létesítése

Célegyenesben a pihenőpark és az ifjúsági ház létesítése Kovászna megye

Kézdivásárhelyen egy hónapja láttak hozzá a Dózsa György utcai zöldövezet pihenőparkká való átalakításához a Részvételi Költségvetés elnevezésű program keretében. Ugyanazon program részeként Nyujtódon egy régi tűzoltószertárból létesítenek ifjúsági házat. A tervek szerint mindkét létesítmény elkészül jövő hónapban.

Hirdetés
Hirdetés

A Dózsa György utcai korábban kihasználatlan zöldövezet helyén egy ligetszerű közösségi tér körvonalazódik kis színpaddal, esztétikus padokkal, dísznövényekkel. A 48.725 lejből megvalósítandó pihenőparkot szeptemberben nyitnák meg. „A lámpaoszlopok és a deszka járófelület elhelyezése van még hátra, emellett természetesen zöldövezetet is létesítünk. Szeptemberben lesz a megnyitó, addig a hiányzó elemek is a helyükre kerülnek” – sorolta Szilveszter Szabolcs alpolgármester.

Nyujtódon 49.591 lejből alakítják át a kultúrotthon szomszédságában található régi tűzoltószertárat ifjúsági házzá a Kézdivásárhelyhez tartozó Nyujtód, Szászfalu és Sárfalva fiatalságának. A tervek szerint emellett az ifiházban működhetne a nőegylet, továbbá az a tavaly alakult Nyujtódi Ifjúsági Szervezet (NYISZ) székhelyéül is szolgálna.

„Augusztusban befejezik az épület közművesítését, emellett a villanyhlózatra való rácsatlakoztatás is folyamatban van. A külső szigetelés és festés megtörtént, még néhány belső munkálatot kell elvégezni, ám szeptemberben ezzel is elkészülnek” – hangsúlyozta az elöljáró.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások