Felhívás!

Mínusz 32 fokot mértek

Hétfőről keddre virradóra jegyezték az idei tél leghidegebb éjszakáját: tegnap hajnalban mínusz 32 fokot is mutattak a hőmérők Kovászna megyében.

Megyénk egyik leghidegebb pontja Bodzaforduló volt, kedden 8 órakor ugyanis mínusz 31,8 fokot mértek a Kis-Szibériának is nevezett településen. Kevéssel volt „melegebb” más városokban is. Sepsiszentgyörgyön mínusz 27,6 fokig hűlt a hőmérséklet, Kézdivásárhelyen és Baróton mínusz 26,6, illetve mínusz 26,1 fokot mértek kora reggel.
Az ország több megyéjében nem nyitották meg az iskolákat, Háromszéken a hideg miatt mindössze három tanintézményben szünetelt tegnap a tanítás: a sepsiszentgyörgyi Nicolae Colan-, a kovásznai Avram Iancu- és a nagyborosnyói iskolákban. Ugyanakkor Bodzafordulón mától ideiglenesen felfüggesztik, és csak akkor kezdik újra a tanítást, amikor legalább mínusz 15 Celsius-fokig enyhül az idő.
– Noha minden körülmény adott, azaz az iskolaépületekben meleg van, a szállítást biztosítjuk, az utak járhatóak, a szülők nem engedik iskolába a gyerekeket – mondta Leca Băncilă polgármester, aki szerint tegnap a diákok körülbelül 20 százaléka ment iskolába.
A fagy nappalra egy kissé elviselhetőbbé vált. Déli órákban Sepsiszentgyörgyön mínusz 16,1 fokot mértek, Bodzafordulón mínusz 19,3-at, miközben Kézdivásárhelyen és Baróton mínusz 17,9, illetve közel mínusz 20 fokot.
A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban enyhül a fagy, de újabb havazások, hóviharok következnek, amelyek elsősorban az ország délkeleti megyéit érintik. A hófúvások veszélyét másodfokú figyelmeztetésben jelezte a szolgálat. Az ma délig van érvényben. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.