Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mindent szemmel tart a miniszter

Mindent szemmel tart a miniszter Kovászna megye

Villámlátogatáson járt kedden Kovászna megyében Petre Daea mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter, akit Könczei Csaba, a mezőgazdasági igazgatóság vezetője, Sebastian Cucu prefektus és Popica Marius, APIA-igazgató fogadott. A miniszter megnézte a modernizálási folyamaton átesett gidófalvi pumpaházat, majd tízperces tartózkodás után kíséretével átment a hasonló szépmezői létesítményhez.

Hirdetés
Hirdetés

A gidófalvi szivattyúállomás 1985 óta megszakítás nélkül működik (azaz szezonban, többnyire két hónapot egy évben, illetve amikor szükséges), kormánypénzből, a mezőgazdasági minisztériumon belül az Országos Talajjavító Intézet költségvetéséből újítják fel, kevésbé energiafaló lesz a létesítmény. A befektetés értéke 3.477.828 lej, a tavasszal megkezdődött munkálatok befejezésének határideje 2019. december 31-e. Az öntözőberendezés jelenleg 1598 hektár locsolására alkalmas, az Olt vizéből másodpercenként 1,59 köbméter vizet továbbít a gidófalvi és a szépmezői vízfelhasználók egyesületét szolgálja ki. Ha az uzoni vízfelhasználók egyesülete is betársul, további 1100 hektár vízzel való ellátását biztosítja, összesen tehát 2700 hektáron védve lesznek a kultúrák az aszálytól.

– Minden befektetést meglátogatok az országban, kicsit és nagyot – mondta a nagyon közvetlen, nagyon barátságos és beszédes Petre Daea. Jelezte, a felújított szivattyúállomás átadáskor is itt lesz.

A miniszter ugyanakkor megdöbbenését és részvétét fejezte ki Ötvös Mózes halála miatt. A Kovászna Megyei Szarvasmarha Tenyésztők Egyesületének elnöke hétfőn este hunyt el, a miniszter régi munkakapcsolatuk okán koszorút rendeltetett neki, és meglátogatta a gyászoló családot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük