Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mindenkinek helye van az iskolában

Az 1163 sikeresen képességvizsgázó Kovászna megyei nyolcadikos diákból 913 találta meg a helyét a megye elméleti középiskoláiban. A szakiskolákba való iratkozás még a héten folyamatban volt, a bejutott diákok listáját ma teszik közzé.

Hirdetés
Hirdetés

A középiskolai helyek számítógépes elosztását követően megyénkből 53 diák került át más megyei, leginkább brassói, csíkszeredai és székelyudvarhelyi líceumokba. Ez a szám szinte a fele az eddigi évekének. Hasonlóképpen 26 más megyei diák is háromszéki középiskolákat választott továbbtanulása színhelyéül, túlnyomórészt Brassó megyeiek jöttek a bodzavidéki iskolákba.

A legnagyobb jeggyel, 9,82-vel rendelkező magyar diák a Mikes Kelemen-líceumot választotta, az utolsó bejutó jegy 3,94-es, ezzel az átlaggal a kovásznai középiskola diákja lett az illető. Összesen 913-an találták meg a helyüket a számítógép segítségével, a következő szakaszban mindenkinek meg kell erősítenie a bejutást az iratcsomó letételével. Szabadon összesen 77 hely van a líceumi osztályokban, de akár több is lehet, ha nem mindenki foglalja el a helyét.

Összesen 1875 nyolcadikos végzett az idén, a fenti statisztikákban nem szereplők a vokacionális iskolákba bejutók, pótvizsgázók, osztályismétlők és sikertelenül képességvizsgázók, illetve a szakiskolákba bejutók, akiknek a száma ma lesz ismeretes.

Minden nyilvántartott nyolcadikos gyermek pályáját követik, ha be tudják hozni az iskolarendszerbe. A felvételi folyamat lejártával, augusztus végén az önkormányzatoknak, iskoláknak is kiközlik azok névsorát, akiket nem találnak semmilyen tanintézményben, hogy nézzenek utánuk. A válaszok szerint ezek a fiatalok külföldön voltak, vagy az állatok mellett dolgoztak, vagy egyszerűen nem voltak meggyőzhetők, hogy továbbtanuljanak. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások