Felhívás!

„Mindenki sorra kerül!”

„Mindenki sorra kerül!” Kovászna megye

December óta zajlik a Sepsiszentgyörgy magán- és közterületein elhagyott, gazdátlan autók elszállítása: a hivatal több mint száz ilyen járgányt azonosított be, amiből eddig 22-őt szállított el. A munkafolyamat időigényes, de a hatóságok ígérete szerint mindenik autóra sor kerül.

Ha korábban rémálom volt a roncsok elszállítása – a hivatal két alkalommal is pert vesztett az elvitel miatt, a járgányok gazdái arra panaszkodtak, hogy felemelés közben sérült járgányuk –, egy törvénymódosításnak köszönhetően már „fejfájás” nélkül szabadíthatják fel a közterületet a hivatal alkalmazottai.

– December óta összesen 22 elhagyott,illetve roncsautót szállítottunk el az erre kijelölt speciális helyre: az említettekből 2 járgányt kiváltottak, nyolcat pedig leadtunk ócskavasnak. A szállítási költség kiváltás esetén 350 lej, plusz 150 lej felemelési díj, további napi 50 lejt kóstál a tárolás, de ezen kívül, elhagyott autó esetén 2 ezer lejt kell fizetni a kiváltásért. Soknak tűnhetnek ezek az összegek, ám figyelembe véve, hogy december elején kezdtük el a procedúrát, és csak most, áprilisban jutottunk odáig, hogy az első rend autót leadhattuk ócskavasnak, illetve még hátra van a forgalomból való töröltetésük, nekünk hat hónapi munkánkba kerül mások hanyagsága –avatott be Bíró László sepsiszentgyörgyi városgazda.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások