Hirdetés
Hirdetés

Mindenki együtt

Mindenki együtt Kovászna megye

Pénteken több mint száz általános iskolás gyermekkel hangolódott az ünnepre a sepsiszentgyörgyi Krisztus király templom többnyire szülőkből, nagyszülőkből álló telt házas közönsége: a Váradi József-iskola step by step tagozatának öt elemi és a gimnáziumi, step by step típusú 5., 6., 7. osztálya mutatta be karácsonyi műsorát.

Hirdetés
Hirdetés

Bedő Magdolna tanítónő üdvözölte a gyermekeket, majd mint sokhúrú hangszer, a kétszáz fős gyermeksereg hol egyik, hol másik része énekelt, furulyázott, mondott verset. A legkisebbek izeg-mozogva, az előkészítősök hangosan, és a nagyobb gimnazisták bátran. Végül a szülők is bekapcsolódtak a Mennyből az angyal éneklésébe. Ahogy a tanítónő is kiemelte, a műsor hátterében igazi csapat állt: munkatársak és szülők is közreműködtek. Nem szokványos, hogy minden osztály egyszerre lépjen fel, ez még a járvány előtt fordult elő egyszer, de a sok hozzátartozó miatt – most is több mint félezren voltak – szükséges volt, hogy a nagy befogadóképességű Krisztus király templomba kérezkedjen a tagozat.
Ez az együttműködés más formában is megmutatkozott abban a karácsonyi vásárban, amelyre a műsor után az altemplomban került sor: a szülők a saját maguk által készített sokféle süteményt, édességeket, forró teát, illetve a gyerekek által készített kézműves tárgyakat bocsátották áruba. Szépen fogyott a portéka: a bevételből szemléltető és taneszközöket vásárolnak, illetve csapatfejlesztőket szerveznek, nyilván megpótolva az összeget. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük