Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Balesetek hétvégéje

Szombaton három közúti autószerencsétlenség történt Kézdiszéken, holott az útviszonyok nem volt rendkívülinek mondhatóak. Imecsfalván egy Dacia Duster nekiment a székelykapunak, egy másik autóban a törmelék okozott kárt. Egy második helyszínen, Kézdivásárhely és Szentkatolna között két autó ütközött, míg a kiskászoni letérő és Kézdiszárazpatak között egy teherszállító furgon ütött el egy kivilágítatlan szekeret. A balesetek körülményeit – hétvége lévén – hivatalos forrásból nem tudtuk leellenőrizni. (lob) 

Életműdíjban részesült

Szombaton, december 17-én a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pedagógusi Életműdíjban részesítette Berszán Margit nyugalmazott pedagógust, aki az elmúlt harminc esztendőben a középajtai iskolában oktatott. Berszán Margit 1960. december 5-én született Brassóban. Pedagógusi pályafutását 1990-ben kezdte Albisban, majd 1992-től Középajtán tanított nyugdíjba vonulásáig. 

Főznének a rászorulóknak

A Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi közössége szociális konyha létesítését tervezi a városban, ahol ez lenne az első ilyen létesítmény. Székely Róbert, a Máltai Szeretetszolgálat helyi vezetője jelenleg harminc olyan idős személyről tud Sepsiszentgyörgyön, akik számára létfontosságú az, hogy főtt ételt, meleg ételt is kapjanak. A szeretetszolgálat önkéntesei rendszeresen házhoz viszik nekik a friss főtt ételt, de azt többnyire vendéglőktől vásárolják, és eléggé költséges. A szolgálat ezért tervez egy saját konyhát, ahol főzhetnének, süthetnének, és vendéglői áraknál olcsóbban tudnák elkészíteni, szállítani az élelmet a rászorulóknak. Amennyiben sikerül saját konyhát létesíteni, jutna meleg étel a hajléktalanszállást, éjszakai és nappali menhelyet igénybe vevő hajléktalanoknak is. Az ellátottak napi átlagos számát harmincról százra emelhetnék. A szeretetszolgálat egy pályázat révén már megtette az első lépéseket, átalakították székházuk egyik földszinti helyiségét, de a rendszeres és nagy mennyiségű sütéshez-főzéshez nincs kellő felszereltség (eszköz, bútorzat stb.). A szolgálat további támogató cégek, vállalkozások, illetve vezetőik jelentkezését várja a 0735-226.690-es telefonon. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük