Felhívás!

Milyen lesz 2030-ban?

Kovászna megye gazdasági jövőképe 2020-2030 között címmel tartották konferenciát tegnap Kovászna Megye Tanácsának nagytermében. A gazdasági konferencia a megyei önkormányzat Start Up Now! európai uniós vállalkozásfejlesztési pályázatának része, amely kezdő vállalkozókat támogat a Központi Régióban.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke számba vette a nagyszámú érdeklődő fiatal előtt a két év múlva lezáruló Pótsa József megyei fejlesztési terv megvalósításait, és arra mutatott rá: már most tervezni kell a következő évtizedre.
– Ahhoz, hogy tudjuk, mit kell tenni már idén, de legkésőbb jövőben, meg kell tervezni a 2020–2030-as időszakot. A megyei tanács, ahogyan ezt eddig is tette, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem szakembereit szeretné felkérni arra, hogy kidolgozzanak egy tízéves fejlesztési tervet – mondta.
Édler András, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról beszélt a fiataloknak, hogy nem arra kell tervet készíteni, ami most van, hanem arra, ami tíz év múlva lesz, még akkor is, ha némely előrejelzés a „tudományos-fantasztikus kategóriába” tartozik.
Tóásó Imelda, Brassó Megye Tanácsának alelnöke a vidombáki nemzetközi reptér gazdasági hasznáról tartott előadást. Kiderült: egy bukaresti cég nyerte a reptér építésének harmadik fázisára kiírt versenytárgyalást, amelynek értéke 26,58 millió euró (áfa nélkül). Úgy számolnak, hogy a reptér, amelynek beszállókapuinál legtöbb három repülőgép tartózkodhat egyidejűleg, 2020-ra készül el.
Rodica Lupu, a StartUp Now! projekt célkitűzéseit mutatta be, ismertetve az üzleti tervek versenyén elnyerhető 40 ezer eurós vissza nem térítendő támogatás feltételeit, pontozási rendszerét is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.