Hirdetés
Hirdetés

Mikor folytathatják az kézdi uszoda építését?

Mikor folytathatják az kézdi uszoda építését? Kovászna megye

Miután több mint egy évtized stagnálás után ismét beindulni látszott a kézdivásárhelyi uszoda építésének ügye, múlt év végén újabb akadály gördült az útba: a közbeszerzés második helyezettje megfellebbezte az Országos Befektetési Társaság (CNI) döntését, a pert február 1-jén tárgyalja a bukaresti táblabíróság.

A céhes városbeli uszoda építéséhez 2006-ban láttak hozzá, ám 2008-ban leálltak a munkálatok. 2021 augusztusában végül a kormány az építés folytatásáról döntött. „A mai döntéssel a kézdivásárhelyi közösségnek egy régi vágya teljesül, több mint tíz év után a sportkomplexum sorsa kimozdulhat a holtpontról” – fogalmazott akkor Kelemen Hunor miniszterelnökhelyettes. A 35 méter hosszú, 21 méter széles és 8 úszósávval ellátott medence nyitott lenne a versenyzők számára, de a tervek szerint úszásoktatás is zajlana itt a kézdivásárhelyi és a környező településen tanuló kisiskolásoknak. A befektetési társaság becslése szerint csak az építés áfa nélkül több mint 90 millió lejt kóstál. A versenytárgyalás eredményéről és a fejleményekről Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere nyilatkozott lapunknak.

„Már régen alá kellett volna írni a szerződést. Megvolt az amúgy is nagyon hosszúra nyúlt közbeszerzés, a résztvevő cégek ugyanis több kérdést is felvetettek. A CNI döntése értelmében a nyertes egy tordai cégcsoport lett. Ám az első és második helyezett ajánlata között mindössze 80–85 ezer lej különbség volt, és a másodikként végzett besztercei konzorcium december 29-én, éppen a fellebbezési időszak lejárta előtt a Közbeszerzési Panaszok Tanácsánál (CNSC) benyújtotta panaszát. Remélem, a bíróság február 1-jén, döntést hoz, nem húzzák az időt évekig, és akkor tavasszal munkához láthatnának” – foglalta össze a fejleményeket az elöljáró.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások