Felhívás!

Mértéktartónak kell lenni

Mértéktartónak kell lenni Kovászna megye

Cáfolta Kelemen Hunor lapunk azon felvetését, miszerint az RMDSZ alig kért valamit azért, hogy segítsen megbuktatni a szociáldemokrata kormányt, illetve hozzájáruljon a liberális kabinet beiktatásához. A szervezet szövetségi elnökét államelnök-jelölti korteskörútján kérdeztük a körülményekről.

Kelemen szerint a politikában „nem baj, ha az ember időnként két lábbal a földön jár” és az sem árt, ha a „platóni mértéktartás” átjön a 21. századba, de hangsúlyozta: bőven szabtak feltételeket.

– Először is azt kértük, hogy a belföldön megszavazott kisebbségi jogokat és a vonatkozó nemzetközi szerződéseket tartsák tiszteletben. Ebbe beletartozik a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) is, hiszen ez szerepel az oktatási törvényben, azt be kell tartani, benne van a Kisebbségi és Regionális Nyelvek Chartája, benne van egy csomó olyan törvény, amit hol betartanak, hol nem. Azt kértük, hogy biztosítsák az oktatásnak a hat százalékot, hogy sürgősségi kormányrendeletekkel és felelősségvállalással ne módosítsák a választási rendszert és az igazságszogáltatási törvényeket, továbbá irányítsanak át kétmilliárd eurót a nagyberuházásoktól a regionális programokba – sorolta Kelemen Hunor.

Az RMDSZ szövetségi elnöke szerint egyéves mandátumra ennél többet nem észszerű kérni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások