Hirdetés
Hirdetés

Mérgezett kenyér

Mérgezett kenyér Kovászna megye

Penészes lisztből sült kenyeret semmisítettek meg, a polcokon lévő minden péktermék fogyasztható – mondta el dr. Sikó-Barabási Sándor. Az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság Kovászna megyei vezetőjét azt követően kerestük meg, hogy híre ment: mérgezett kenyér kerülhetett a megye üzleteinek polcaira.

Hirdetés
Hirdetés

Valóban megsemmisítettek 200 kenyeret és 300 kilogramm lisztet, amely úgynevezett mikotoxint tartalmazott – nyilatkozta az igazgató.
– Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy penészes volt az a liszt, amiből a kenyeret sütötték. Ki szeretném hangsúlyozni, hogy egyetlen ilyen péktermék sem került eladásra, minden polcon található kenyér, kifli, kalács nyugodtan fogyasztható, sőt az országos láncon át riadóztattuk más megyék illetékeseit is, nézzenek utána, hogy a disztribúciós láncon még hová kerülhetett a penészes lisztből – mondta el dr. Sikó-Barabási.

Az igazgató hozzátette: tulajdonképpen veszély nem állt fenn, mert a méreganyag annyira kevés volt, hogy „napokon át több kenyeret meg kellett volna enni” ahhoz, hogy esetleges káros hatása legyen az emberre, de ezt „természetesen nem kockáztatták”. Dr. Sikó-Barabási kérdésünkre elmondta: nem áll módjában megadni a cég nevét, mert ezt „uniós szabályzat tiltja”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. július 28., 6:28
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Akár Kézdin is lehet ez a cég mert itt is van bőven úgynevezett csodaszer papir zsákban tárolt, végül mi mocskot megetetnek velünk ezt az unió nem tiltja sajnos.

 • User
  Dátum: 2020. július 28., 8:13
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Blablabla. Nem egyszer lehetett olvasni, hogy bizonyos üzletben, bizonyos terméket visszavontak, figyelmeztetve a vásárlókat. Ja, hogy az nem Kovászna megyében volt? Én ennek az állatorvosnak semmit sem hiszek.

 • User
  Dátum: 2020. július 28., 10:50
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Egy hírlap ezt nevezi információ közlésnek. Láttam, több újság is lehozta. De akkor legalább “mi” is ne ugyanazt a “semmit” írjuk/ közöljük/szerkesszük le.

 • User
  Dátum: 2020. július 28., 13:30
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Máshol is olvastam ezt az esetet, de sehol nem írja a pékség nevét.
  Fura egy világban élünk, ahol a tévedőt védi a törvény, a média, a károsultnak -itt éppen mérgezettnek- meg a… zző baja… (Sikerült. Visszafogtam magam)
  Hírmondó úr, nevezze már meg! Bátran, csak bátran! Minek ez a sunyizás? Kinek ez az “Itt van semmi, fogd meg jól”
  Az újságírás vagy legyen tökös, vagy ne legyen!

 • User
  Dátum: 2020. július 28., 14:27
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Egy kis pékség se vesz csak 500 kg lisztet,minimum egy nap alatt fel is dolgozta ezt a mennyiséget. Szóval doki bá? Önök éjszaka foglalták le az a 200 kenyeret? Nem hiszem. Miért hazudják azt,hogy nem került a boltokba? Sajnos lehetett romlott a liszt,lehet fogni akármire,és ha nincs méreg anyag a kenyerekbe akkor meg mi a gond? Régen a lisztet hónapokig tároltuk és süttünk kenyeret belőle,senkinek semmi baja nem lett. Most meg,önök,önök hagyják ,hogy mérgezzék a gyerekeinket,mert egyszerüen senki nem tudja minőségesen elvégezni a munkájukat.Mindent a pénzért,és nem csak önre vagyok mérges,hanem az egész hatalomra,aminek ön is a tagja. Egyszerű ,paraszt ember meg fizessen,aztán lassan dögöljön meg,míg az önök számlája vastagodik. Nem volna semmi önnél se egy DNA-s vizsgálat,hogy mindig minden rendben van doki bá. Nem furcsa ez magának?(Z.E.K)