Felhívás!

Helyreállítják a károkat

Helyreállítják a károkat Kovászna megye

Bölönben az utóbbi idők esőzései okozta árvízkárok helyreállítására készülnek. Sikó Imre polgármester elmondta, amint megtudták, hogy pénzt utalnak a községnek a károk helyreállítására, máris elindították a szükséges folyamatot, hogy megtalálják a munkálatokat kivitelező céget, így most már abban a helyzetben vannak, hogy köthetik is meg a szerződést.

Úgy érzem, a kormánytól utalt 654 ezer lej elegendő lesz arra, hogy a patak által okozott kárt helyrehozzuk – mondta az elöljáró. Hozzáfűzte, miután másodjára is okozott kárt az árvíz a faluban, ezekre a rongálásokra is nyújtottak be kárigényt.

Bölönt majd’ teljes egészében átszeli a Nagy-Bölön-patak, melynek a Baróti-hegységben található nagy vízgyűjtő területe miatt gyakran keletkezik áradás a faluban, főleg hevesebb esőzésekkor. Két éve saját erőből is végeztek martvédelmet a faluban, aminek köszönhetően mintegy tíz bennvaló menekült meg az elárasztás közvetlen veszélyétől – tudtuk meg.

Ezúttal Bölönpatakon fognak hidakat helyreállítani, és tovább folytatják a martvédelmi, medertisztítási és mélyítési munkálatokat. A polgármester azt is elmondta, hogy a Korlát pataka környékén is megrongált mintegy 8 km erdőkitermelői utat az áradat, ott is igyekeznek a helyreállítással.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.