Mentés elszigetelt helyen

Mentés elszigetelt helyen Kovászna megye

Mint arról lapunk már beszámolt, vasárnap Gelence környékén, az erdőben zuhant szakadékba egy terepjáró, sofőrje szerencsére időben kieset az autóból, így – ugyan súlyos sérülésekkel, de – élve megúszta. A mentést nehezítette, hogy elszigetelt helyen történt a szerencsétlenség. Lapunk tegnap arról faggatta a megyei tűzoltóság szakembereit, ilyenkor miként akadnak az áldozatokra.

Kiderült, a hétvégi balesetnél a 112-es telefonos applikációnak, ingyenes alkalmazásnak köszönhetően tudták közölni a pontos koordinátákat a segítségre szorulók. Ezeket ugyancsak az alkalmazás segítségével küldték el az életmentőknek, akik hegyimentők közreműködésével jutottak el gyalogosan a sebesülthöz.
A helyzet akkor sem reménytelen, ha nincs okostelefonunk, nyugtatott meg a megyei tűzoltóság munkatársa, hiszen ilyenkor a hegyimentők helyismeretének, tapasztalatának köszönhetően több kérdést tesznek fel a bajba került személyeknek, akikkel végig vonalban maradnak az életmentők, és az eltelt idő, a bejárt terület, a látottak alapján beazonosítják a helyszínt. Az alkalmazás viszont sokkal gyorsabb és pontosabb – összegzett. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.