Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mentenék a családi erőszak áldozatait

Két szociális témájú, európai uniós pályázat kapcsán hozott döntést legutóbbi ülésén Kovászna Megye Tanácsa. Az egyik a nevelőszülők bérének „lepályázását”, a másik a családon belüli erőszak következményeinek enyhítését célozza.

Hirdetés
Hirdetés

A TEAM-UP nevű országos projekt a nevelőszülő-hálózat bővítését célozza. Az elképzelések szerint a 2014–2018 közötti időszakra igénylik vissza a nevelőszülők bérét (19,9 millió lej), illetve 2019–2023 közötti időszakban bővítenék a hálózatot, és a projekt költségvetéséből finanszíroznák a fizetéseket (11 millió lej). Az országos pályázat Kovászna megyére eső része közel 31 millió lej.

– Természetesen nem ellenkezünk, hiszen – ha összejön – nekünk is jut pénz belőle, de valahogy nem a mi szájunk íze szerint való ez a pályázat. Az európai uniós alapoknak – értelmezés szerint – a felzárkózást, a jövőbe való beruházást, a fejlődést kell szolgálniuk. Ezt, mármint hogy visszakérjük Európától a múltban már kiadott fizetéseket, mi magunktól biztosan nem tennénk – állapította meg Tamás Sándor megyetanácselnök.

A jelenlegi 130 nevelőszülő mellé további ötven személyt alkalmaznának ilyen állásba.

Hirdetés
Hirdetés

A Venus – együtt a biztonságos életért című pályázatot a Nemi esélyegyenlőségért felelő országos ügynökség kezdeményezte. A projekt eredményeként minden megyében a családon belüli erőszak áldozatainak védett otthont hoznak létre. Kézdivásárhelyen működik egy sürgősségi központ a családon belüli erőszak áldozatai számára, s az új, hat személy befogadására alkalmas létesítményben tanácsadásra és szakmai továbbképzésre is lehetőség lesz, hogy később az áldozatok saját lábukon is meg tudjanak élni – mondta el Vass Mária, a Kovászna Megyei Szociális Gondozási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük