Hirdetés
Hirdetés

Megoldatlan lakáskifosztások

Megoldatlan lakáskifosztások Kovászna megye

Még 2014-ben, a szilveszter leple alatt fosztottak ki négy sepsiszentgyörgyi, a Beke György utcában lévő házat: lapunk azóta többször érdeklődött a fejleményekről, ám az illetékesek az éppen zajló nyomozásra hivatkozva nem szolgáltak részletekkel. Az „évfordulón” újra rákérdeztünk a nyomozás jelenlegi állására, illetve az idei lakáskifosztásokról is érdeklődtünk.

Négy évvel ezelőtt az illetékesek becslése szerint körülbelül 50 ezer lej értékben tűntek el javak, ékszerek, elektronikai berendezés, készpénz. A kifosztott személyek akkor arra panaszkodtak, hogy „már nem érzik biztonságban magukat a saját lakásukban sem”. A rablók egy luxusautót el akartak kötni, a kulcsát meg is találták a házban, ám a távirányítóval nyitható kapuval nem boldogultak.

Hirdetés
Hirdetés

Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője kérdéseinkre elmondta, jelenleg is a tettesek azonosításán ténykednek.

– Azóta a megyében nem jegyeztünk hasonló módszerrel elkövetett betörést. Idén, az első 11 hónap statisztikája szerint Háromszéken csökkent a lakáskifosztások száma: Sepsiszentgyörgyön 9%-kal, illetve a megyében 13%-kal – újságolta.

Az illetékesek ezúton is arra figyelmeztetik a polgárokat, hogy ne verjék nagydobra a közösségi oldalakon, ha elmennek hosszabb ideig otthonról, hiszen a részletes leírások (meddig, hol tartózkodnak) egyfajta „meghívást” jelentenek a rablók számára. Hasznos a lakásban a biztonsági kamera is: egy idei betörést a kamerák rögzítettek, a tettest rövid időn belül elkapták. Jó szomszédunkat, rokonainkat kérjük meg, a postaládából vegyék ki a számlákat, reklámlapokat, hiszen ezek is jelzik, hogy huzamosabb ideje máshol tartózkodunk…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük