Felhívás!

Megkezdődött az iskola!

Megkezdődött az iskola! Kovászna megye

A Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceumban is fizikai jelenléttel kezdődött meg az oktatás de­cember 2-án, lévén, hogy a településen, Baróton 3 ezrelék alá csökkent a koronavírus-fertőzések száma. A Megyei Egészségügyi Igazgatóság legfrissebb jelentése szerint itt jelenleg 22 beteget tartanak nyilván, ami 2,44 ezrelékes fertőzöttséget jelent a 9012 lakoshoz viszonyítva.

Érdeklődésünkre Derzsi Ráduly Kázmér igazgató elmondta, az általa vezetett iskolához is megérkeztek a nyáltesztek, egyelőre egy hétre elegendő adag, hamarosan ugyanannyit kapnak, tehát az már biztos, hogy legalább két hétig a diákoknak ezeket a teszteket el kell végezniük; persze, aki nem akarja, azt nem lehet kötelezni – mondta.

Ami a tesztekkel kapcsolatos kérdéseket illeti, nem lesznek tájékoztató szülőértekezletek, hiszen járványidőben ez nem lenne jó megoldás, azonban akinek kérdése van a témával kapcsolatban, az felteheti telefonon, e-mail-ben stb. az igazgatónak vagy az osztályfőnököknek. A megyei tanfelügyelőség honlapján egyébként már magyar nyelven is megtalálható és letölthető a nyáltesztek használati útmutatója, román nyelven pedig több szemléltető videó is megtekinthető a témában.
Mint mindenhol, Baróton is hetente két nyáltesztet kell elvégezniük a diákoknak, egyet hétfőn és egyet csütörtökön, reggel, reggelizés előtt. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.